Jovanović: SDT da ne vrši pritisak na sud

"Tužilaštvo, umjesto da pruži odgovore na pitanje - 'Kako ste, pobogu, zaključili da se radi o gospodinu Božoviću?', nastavlja sa spin akcijom", kazao je branilac Mila Božovića

6179 pregleda 7 komentar(a)
Jovanović, Foto: Boris Pejović
Jovanović, Foto: Boris Pejović

Branilac Mila Božovića, advokat Miroje Jovanović, optužio je Specijalno državno tužilaštvo da preko medija pritiskaju vijeće Apelacionog suda - "koje ovih dana treba da odluči o ponovljenim žalbama na rješenje o produženju pritvora" uhapšenom predsjedniku Opštine Budva.

On je podsjetio da je Apelacioni sud već jednom utvrdio da nema dokaza o obrazloženoj osnovanoj sumnji protiv Božovića:

"I tužilaštvo, umjesto da pruži odgovore na pitanje - 'Kako ste, pobogu, zaključili da se radi o gospodinu Božoviću?', nastavlja sa spin akcijom. A ne moram da vas podsjećam da je ne tako davno, jedan sada penzionisani tužilac, Milivoje Katnić, pribjegavao istim metodama u političkoj borbi, a ne pravnoj borbi", rekao je Jovanović.

On je pozvao tužilaštvo da ne vrši pritisak na sud, a sud da ostane dosljedan stavu koji je iskazao prije dvije sedmice:

"I medije, da kada već izvještavaju, svakog dana pitaju tužilatvo - zašto medijima, a ne odbrani, daju spise predmeta", poručio je Jovanović.

Bonus video: