Cetinje: Jedna osoba osumnjičena za navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

M.M. je, kako se sumnja dovela u zabludu službenika suda da izjavu ovjeri kao pravu

6184 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.M. (64) iz Cetinja, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, saopšteno je iz Uprave policije.

"M.M. je, kako se sumnja, u svojstvu osnivača privrednog subjekta, kod Osnovnog suda u Cetinju ovjerila izjavu u kojoj se, između ostalog, navodi da preduzetnik ne posjeduje poslovno – finansijsku dokumentaciju i evidenciju, niti je vodio poslovne knjige iz razloga što je prestao sa obavljanjem poslovne djelatnosti i nije imao materijalnih sredstava niti mogućnosti za plaćanje agencije za knjigovodstvene uslugu, te na taj način dovela u zabludu službenika suda da takvu izjavu ovjeri kao pravu.", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je osumnjičena potom tu izjavu iskoristila kao pravu u cilju pokretanja stečajnog postupka kod Privrednog suda, nakon čega je sud donio rješenje kojim je otvoren stečajni postupak.

Tokom izviđajnog postupka je utvrđeno da je osumnjičena nastavila sa obavljanjem privredne djelatnosti.

Bonus video: