Pretresima u Ostrosu pronađeno i oduzeto oružje, municija i duvan: Podnešene tri krivične i jedna prekršajna prijava

"Policija je pretresima na ovim lokacijama pronašla i oduzela 717 kilograma nerezanog i 34 kilograma rezanog duvana, tri pištolj i određenu količinu munije", rečeno je iz UP.

15103 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Krivična prijava podnijeta je protiv B.T. M.R. i T.B. zbog sumnje da su posjedovali nelegalno oružje i municiju, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Odjeljenje bezbjednosti (OB) Bar je, kako se navodi, izvršilo pretres na pet lokacija na području Ostrosa sa ciljem pronalaska oružja u ilegalnom posjedu i suzbijanja nelegalne trgovine, nakon čega su pronašli i oduzeli duvan, tri pištolja i municiju.

"Policija je pretresima na ovim lokacijama pronašla i oduzela 717 kilograma nerezanog i 34 kilograma rezanog duvana, tri pištolj i određenu količinu munije", rečeno je iz UP.

Kazali su da će tri osobe odgovarati krivično, a jedno prekršajno

"Krivična prijava je podnijeta protiv B.T. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija je kod njega pronašla i oduzela pištolj marke CZ M57 kalibra 7,62mm. Pretresom kod M.R. pronađeno je 26 komada municija kalibra 7,62 mm, te je protiv njega takođe podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.", kazali su iz UP.

Protiv D.M. je, kako se navodi, izdat prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

"Pripadnici policije su kod njega pronašli pištolj marke CZ kalibra 7,62mm za koji je posjedovao oružni list, istekle važnosti. Osim toga, iz preventivnih razloga od lica Đ.S. je oduzet pištolj marke Magnum 357, a za koji vlasnik posjeduje važeći oružni list", javljaju iz UP.

Dodaju i da je u odnosu na aktivnosti policije u vezi nelegalne trgovine tužilac naložio da se protiv T.B. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja.

"Dalje policijsko tužilačke mjere i radnje, u odnosu na oduzeti duvan, su u toku", kazali su iz UP.

Bonus video: