Advokati: Kvon negirao da je imao bilo kakvu novčanu transakciju prema Spajiću

U saopštenju advokata Rodića i Radulović se navodi da je Kvon rekao da nije "na bilo koji način učestvovao u nezakonitom finansiranju političke kampanje" lidera Pokreta Evropa sad

42868 pregleda 138 reakcija 100 komentar(a)
Do Kvon (arhiva), Foto: Boris Pejović
Do Kvon (arhiva), Foto: Boris Pejović

Južnokorejac Do Kvon negirao je danas pred tužiocem da je imao bilo kakvu novčanu transakciju izvršenu prema lideu Pokreta Evropa sad Milojku Spajiću.

To se navodi u saopštenju branilaca Kvona, advokata Gorana Rodića i Marije Radulović.

"Te da je na bilo koji način učestvovao u nezakonitom finansiranju njegove političke kampanje, kako se to spekulisalo prethodnih deset dana u medijima", navodi se u saopštenju.

U prostorijama Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), danas poslije 15 časova počelo je saslušanje, odnosno prikupljanje obavještenja od Do Kvona i Hond Čan Juna u svojstvu građana.

"Specijalni državni tužilac, uz pomoć sudskog tumača, od istih je prikupljao obavještenja vezano za njihov ukupan dosadašnji boravak u Crnoj Gori, kako dok su bili na slobodi, tako i za vrijeme trajanja pritvora. Na okolnosti navodnog slanja pisma premijeru, ministru pravde i Specijalnom tužiocu prikupljena su obavještenja od strane Do Kvona. Do Kvon je pred tužiocem decidno negirao da je imao bilo kakvu novčanu transakciju izvršenu prema Milojku Spajiću, te da je na bilo koji način učestvovao u nezakonitom finansiranju njegove političke kampanje, kako se to spekulisalo prethodnih deset dana u medijima" navodi se u saopštenju advokata Rodić i Radulović.

Do Kvon i Hond Čan Jun uhapšeni su 23. marta na podgoričkom Aerodromu, dok su pokušavali da se ukrcaju u avion privatne kompanije “Alliance Jet”, spreman za let do Dubaija.

Za Do Kvonom i Hon Čand Junom raspisane su potjernice zbog kripto prevara vrijednih oko 40 milijardi dolara.

Njihovo izručenje pored Južne Koreje, traže i Singapur i Sjedinjene Američke Države.

Bonus video: