Odloženo suđenje Stefanu Kovaču zbog službenog odsustva člana vijeća

Suđenje je odloženo za 27. jun

4172 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nastavak suđenja u Višem sudu u Podgorici okrivljenom Stefanu Kovaču, optuženom da je kao pripadnik kriminalne organizaciji koju je formirala osoba sa pseudonimom Džon Goti, a koja je imala zadatak da ubije Dejana Kašćelana u Beču 2020. godine, odloženo je danas za 27. jun.

Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću navela je da je glavni pretres odložen zbog službenog odsustva člana vijeća.

Na prethodnom glavnom pretresu, specijalno vijeće kojim je predsjedavao sudija Nenad Vujanović, donijelo rješenje kojim je prihvaćen predlog državne tužiteljke Jelene Protić upućena na rad u specijalno državno tužilaštvo, da se komunikacija preko skaj aplikacije provede kao dokaz na suđenju okrivljenom Stefanu Kovaču.

Sudija je na suđenju naveo da je dokaz poslat putem međunarodne pravne pomoći od Ministarstva pravde Francuske.

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je prvostepenu presudu, nakon čega je sudski process krenuo iz početka. Okrivljenog Kovača je tokom istrage dio policajaca zlostavljao, pa je sud ranije naredio da se izuzmu eventualni video snimci iz kancelarija ali i da se saslušaju zaposleni u nekadašnjem policijskom Timu za operativnu podršku.

Okrivljeni Kovač u svojoj odbrani na glavnom pretresu tvrdio da je nakon lišenja slobode u blizini graničnog prelaza, bio psihički i fizički maltretiran od strane službenika Uprave policije – specijalnog policijskog tima, koji su ga udarali po glavi i tijelu, stavljali mu kesu na glavu kako ne bi mogao da diše.

Bonus video: