Danilovgrad: Petorica mladića optuženi za tešku krađu

Prema optužnici, oni su 15. februara oko 20 časova, u mjestu Martinići, "svjesni svojih djela čije izvršenje su htjeli, znajući da su njihova djela zabranjena, zajedno i po prethodnom dogovoru, obijanjem oduzeli tuđe pokretne stvari"

7257 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pred danilovgradskim Osnovnim sudom I.B. (19), S.A. (21), Z.Ć. (23), I.B. (18) i maloljetni A.K. odgovaraće zbog teške krađe oko dvije tone elektro kablova iz farme "Agromont Farma Martinići", u Danilovgradu.

Taj sud potvrdio je optužnicu koju je protiv njih podnijela tužiteljka Ivana Vuksanović, koja ih tereti za tešku krađu u saizvršilaštvu.

Prema optužnici, oni su 15. februara oko 20 časova, u mjestu Martinići, "svjesni svojih djela čije izvršenje su htjeli, znajući da su njihova djela zabranjena, zajedno i po prethodnom dogovoru, obijanjem oduzeli tuđe pokretne stvari".

"U namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 150,00 eura, na način što su vozilom došli do farme koka nosilja vlasništvo 'A...' doo iz N..., nakon čega su fizičkom snagom pokidali i oborili dio žičane ograde, te kroz tako napravljen otvor ušli u dvorište farme, odakle su iz više navrata oduzeli elektro kablove i ostavljali ih u vozilo koje je bilo parkirano u blizini, na koji način su oduzeli i prisvojili ukupnu količinu od dvije tone elektro kablova, vrijednosti 447,55 eura", piše u optužnici.

Pojašnjeno je da su oni nakon toga ukradene elektro kablove odvezli u Nikšić i zapalili:

"Kako bi iz istih, nakon topljenja plastičnih djelova, dobili bakar, nakon čega su tako dobijeni bakar prodali na otpadu sekundarnih sirovina 'Š...' u N... za iznos od 425,60 eura, koji novac su podijelili i na koji način su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 447,55 eura čime su, kao saizvršioci, izvršili krivično djelo teška krađa iz čl.240 st.1 tač.1 u vezi čl.23 st.2 Krivičnog zakonika Crne Gore", piše u potvrđenoj optužnici.

Bonus video: