Danojli Joksimović pravosnažno dvije godine robije zbog pokušaja ubistva nevjenčanog supruga

Potvrđena presuda Višeg suda protiv Danojle Joksimović

6132 pregleda 1 komentar(a)
Danojla Joksimović ispred suda, Foto: Jadranka Ćetković
Danojla Joksimović ispred suda, Foto: Jadranka Ćetković

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu Višeg suda u Bijelom Polju kojom je Danojla Joksimović (51) iz Berana osuđena na dvije godine zatvora, zbog pokušaja ubistva Mirka Radovanića (55).

Potvrđena je i presuda njenom nevjenčanom suprugu Radovaniću, koji je zbog krivičnog djela nasilje u porodičnoj zajednici osuđen na tri mjeseca zatvora, koja će biti izvršena izdržavanjem u prostorijama u kojima stanuje, uz primjenu elektronskog nadzora.

Joksimović je, prema optužnici, 16. januara 2020. godine, u porodičnoj kući u mjestu Donja Ržanica, pokušala da liši života Radovanića, sa kojim je živjela u vanbračnoj zajednici.

“Potom je stisnutom pesnicom i otvorenom šakom više puta udario u predjelu lica i tijela”.

Prema navodima optužnice, Joksimovićeva je 16. januara 2020. pokušala da ubije Radovanića, nanijevši mu nožem dužine 20 centimetara ubodnu ranu na lijevoj bočnoj strani grudnog koša - laku tjelesnu povredu.

Radovanić je istovremeno, piše, primjenom grubog nasilja narušio tjelesni i duševni integritet svoje vanbračne supruge - nakon što ga je povrijedila, povukao ju je rukom i oborio na pod.

To je ponovljeno suđenje nakon što je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom su Joksimovićeva i Radovanić osuđeni na iste kazne zatvora.

Danojla je ranije tvrdila da je supruga povrijedila u samoodbrani.

Bonus video: