Raičković: Bulatović saopštio neistine, vidimo se na sudu

"Pravni zastupnik „LN Vision“ je samo jednom prisustvovao sastanku koji je održan u prostorijama hotelske grupe „Budvanska rivijera“, a sastanci i razgovori sa njegovim klijentom Lakićem Bulatovićem i Budom Bulatovićem sa jedne strane i predsjednikom Komisije za javnu aukciju, Dejanom Andrićem, sa druge strane, vođeni su u dužem vremenskom periodu sve sa ciljem zaključenja ugovora o zakupu", piše u reagovanju

15093 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Direktorica Sektora pravnih poslova u HG "Budvanska rivijera" Milena Raičković reagovala je na tekst "Podnijeta krivična prijava SDT-u protiv odgovornih u HG „Budvanska rivijera“, navodeći da je izvršni direktor firme "LN Vision" iz Budve, Lakić Bulatović, saopštio grube neistine.

Reagovanje prenosimo integralno:

"U skladu sa Javnim pozivom, 8.05.2023. godine održana je javna aukcija za poslovni prostor broj 28.

28. Poslovni prostor: lokal br. 28.

Površina: dio objekta 60 m2, sa terasama 300 m2 i 55 m2

Obavezno ulaganje za dovođenje prostora u stanje podobno za vršenje planirane djelatnosti:3.500,00€

Početna cijena: 30.000,00€, sa uračunatim PDV.

Namjena: jednostavne ugostiteljske usluge

Postupak javne aukcije sprovela je Komisija za sprovodjenje postupka javne aukcije Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ a na osnovu Pravilnika o davanju u zakup poslovnih prostora i zemljišta Hotelske grupe „Budvanska rivijera“.

Ponude su dostavili “Group tour“ D.O.O. Budva i “LN Vision” D.O.O. Budva gdje je za pobjednika aukcije proglašen “Group Tour” D.O.O, sa postignutom cijenom zakupa od 131.000,00€;

Dana 19.05.2023.godine, „Group Tour“ D.O.O Budva nas je informisao da odustaje od zaključenja ugovora o zakupu pod uslovima utvrđenim na Javnoj aukciji iz razloga što je licitirana cijena previsoka.

Nakon toga se „LN Vision“ D.O.O. Budva poziva da kao drugorangirani ponuđač, zaključi ugovor o zakupu po prihvaćenoj cijeni od 130.000,00 eura.

Pravni zastupnik „LN Vision“, je samo jednom prisustvovao sastanku koji je održan u prostorijama Hotelske grupe „Budvanska rivijera“, a sastanci i razgovori sa njegovim klijentom Lakićem Bulatovićem i Budom Bulatovićem sa jedne strane i predsjednikom Komisije za javnu aukciju, Dejanom Andrićem, sa druge strane, su vođeni u dužem vremenskom periodu sve sa ciljem zaključenja ugovora o zakupu.

Ovakvim tekstom sa bombastičnim naslovom, javnost je obmanuta jer se navode netačni razlozi zbog kojih navodno „LN Vision“ D.O.O. Budva nije omogućeno da zaključi ugovor o zakupu, a što će Lakić Bulatović imati prilike da objasni u daljem postupku i pred nadležnim organima.

Pred nadležnim organima, ne putem medija i senzacionalistički, imaću priliku da pružim sve dokaze o radnjama koje je Lakić Bulatović preduzimao, a koje imaju elemente krivičnog djela.

Radi javnosti i tačnog informisanja, iznosim sledeće činjenice.

Nesporna je činjenica da je izvršni direktor „LN Vison“ D.O.O. Budva, Lakić Bulatović, prolongirao izjašnjenje na pozive predsjednika Komisije za javnu aukciju za prihvatanje i zaključenje ugovora o zakupu i da su paralelno vodili pregovore sa „Group Tour“ DOO Budva. Nijednom svojom radnjom nisu pokazali namjeru za realizaciju ovog pravnog posla ni 29.05.2023. godine, kada prvi put i jedini pravni zastupnik dolazi na sastanak, a ni 08.06.2023.godine.

Na poslednjem sastanku 08.06.2026.godine, održanom bez pravnog zastupnika, ukazano je jasno g-dinu Bulatoviću da ću o temi sastanka i o datim primjedbama na Nacrt ugovora o zakupu, morati da upoznam odgovorna lica u Društvu. Ista su, svojom pozicijom i pravima, na osnovu činjeničnog stanja, donijela predmetnu Odluku.

Primjedbe na Nacrt ugovora o zakupu su se odnosile:

Na insistiranje “LN Vision” D.O.O. Budva da period zakupa traje 5 a ne 3 godine, kako je utvrđeno javnim pozivom i Nacrtom Ugovora o zakupu.

Da se zakupnina umanji za 40% , što znači da, po zahtjevu „LN Vision“ D.O.O. Budva, ona treba da iznosi na godišnjem nivou 78.000,00 eura, a ne 128.950.00 eura (cijena umanjena za depozit) kako je utvrđeno u Nacrtu ugovora o zakupu.

Da je u javnom pozivu predviđeno ulaganje od 3.500.00 eura za objekat u kojem se pružaju jednostavne ugostiteljske usluge, a da je „LN Vision“ D.O.O. iskazao namjeru da u roku od 5 godina uloži 200-300.000,00 eura kako bi promijenio namjenu i od jednostavnih ugostiteljskih usluga investirao u objekat visoke kategorije, pri čemu nije imao u vidu napomenu koja je stajala u javnom pozivu da predmetni poslovni prostor i zemljište jednim svojim dijelom mogu biti obuhvaćeni šetalištem, što u značajnoj mjeri umanjuje mogućnost za velika investiranja.

“LN Vision” D.O.O. predlaže da se zakupnina na godišnjem nivou umanji u iznosu od 52.000,00 eura ( 40% od njihovog predloga investiranja) što ponovo odstupa od uslova utvrđenih u pozivu i Nacrtu ugovora o zakupu. U vezi sa ovim ističem da je predvidjeno da “zakupac uz prethodnu pribavljenu saglasnost od strane zakupodavca, može da u poslovni prostor uloži više sredstava, ukoliko mu je dodatno investiranje neophodno da unaprijedi obavljanje svoje djelatnosti, a naknadno uložena sredstva ne utiču na iznos utvrđene zakupnine, opisane u članu 4 Ugovora.”

Da „LN Vision“ D.O.O. Budva kao „ozbiljna firma“ nije dostavili makar skicu budućeg objekta kako bi odgovornim licima Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ predstavila njihove namjere.

Imajući u vidu naprijed navedeno, u ovoj fazi, ostavljam javnosti da procijeni da li su primjedbe u Nacrtu ugovora osnovane, odnosno da li je osnovano ukazivanje „LN Vision“ D.O.O. da su u pitanju „tehničke greške i kontradiktornosti sa javnim pozivom i zakonom“ ili značajno odstupanje od objavljenog poziva i datog Nacrta ugovora o zakupu.

Sve ovo što je Lakić Bulatović iznio na poslednjem sastanku je bilo više nego dovoljno da se nakon prolongiranja i odugovlačenja, upitnih izgovora za pomjeranje sastanaka, zaključi samo jedno-LN Vision je imao volju da zaključi ugovor o zakupu, ali isključivo pod svojim uslovima.

Detaljno su obaviješteni o razlozima koji su uticali na donošenje takve Odluke a koji se odnose isključivo na to da je u toku turistička sezona i da nam je namjera bila da okončamo sumnjive radnje i pregovore koje su imali.

Iz toga razloga je, između ostalog, sporni poslovni prostor dat u zakup do 30.09.2023.godine a druga strana, „LN Vision“ D.O.O Budva obaviještena da će se nakon toga pristupiti novom postupku izdavanja ovog poslovnog prostora. Stoji takođe činjenica da je „Group Tour“ D.O.O Budva dugogodišnji zakupac, koji je redovno izmirivao svoje obaveze a sa druge strane, „LN Vision“ D.O.O firma osnovana u februaru 2023. godine, svojim radnjama i postupcima, osim odugovlačenja i molbi za pomjeranje sastanaka, nije dala uvjerenje da zaista želi da zaključi ugovor o zakupu.

Koliko je transparentan naš rad, govori činjenica da smo kroz javni poziv jasno utvrdili uslove zakupa kako ovog tako i svih poslovnih prostora i zemljišta, iako naše Društvo nije u obavezi da primjenjuje odredbe Zakona o javnim nabavkama.

Iz svih naših preduzetih radnji u ovom postupku, nijednom radnjom nije pričinjena šteta za Hotelsku grupu „Budvanska rivijera“, jer smo po osnovu ovog zakupa za nepunih 4 mjeseca prihodovali 36.000,00 eura. Srazmjerno periodu zakupa i neutemeljenoj cijeni zakupa od 78.000,00 eura na godišnjem nivou date od strane „LN Vision“, 9.000.00 eura je mjesečno svakako veće od 6.500,00 eura, osim ako Lakić Bulatović i „LN Vision“ D.O.O. kao i njihov pravni zastupnik, nemaju neku drugačiju matematičku formulu.

Takođe, da o šteti nema ni govora jasno pokazuje činjenica da je godišni zakup ovog poslovnog prostora u prethodnom periodu najviše iznosio 18.300,00 eura, a od 2022. godine cijena zakupa je 30.000,00 eura.

Iz svega navedenog, jasno ukazujem da svojim radnjama nisam oštetila Hotelsku grupu „Budvanska rivijera“, niti smo mogli da pribavimo protivpravnu imovinsku korist, a ko je pregovarao i dogovorao „modele“ saradnje, sa kim i pod kojim uslovima, ko se inatio u licitiranju i zašto... ostaviću nadležnim organima da utvrde.

Odluka Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ je da se držimo zakona, štiteći državne interese, posebno imajući u vidu da je u toku turistička sezona i činjenice da je „LN Vision“ pokušao svojim radnjama da prolongira i dovede državnu kompaniju u situaciju da trpi ogromno štetu.

U konačnom, lažnim prijavljivanjem i iznošenjem grubih neistina stvoreni su uslovi da se pokrene postupak za zaštitu prava i na pravu zasnovanih interesa kako lica koja su pominjana u tekstu tako i Hotelske grupe „Budvanska rivijera“.

Ovo reagovanje je isključivo radi tačnog i istinitog informisanja javnosti, te se ubuduće, ovim povodom neću javno oglašavati, niti ću se putem medija baviti bezočnim neistinama LN Vison D.O.O. Budva.

Moje buduće izjave biće date isključivo u postupku pred nadležnim državnim organima".

Bonus video: