Vrhovni sud produžio pritvor Dejanu Kneževiću za još tri mejseca

"Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.6/23 od 19.juna 2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljenog D.K. donijelo je Rješenje da se okrivljenom produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 22. septembra 2023. godine"

13706 pregleda 31 reakcija 3 komentar(a)
Jedno od privođenja Kneževića, Foto: Luka Zeković
Jedno od privođenja Kneževića, Foto: Luka Zeković

Vrhovni sud Crne Gore produžio je pritvor Dejanu Kneževiću za još tri mjeseca.

Knežević, pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala uhapšen je 22. marta zbog navodne povezanosti sa dijelom uhapšene grupe, koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

"Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.6/23 od 19.juna 2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljenog D.K. donijelo je Rješenje da se okrivljenom produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 22. septembra 2023. godine. Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sudije Zorana Šćepanovića kao predsjednika vijeća i sutkinja Marijane Pavićević i Milenke Seke Žižić kao članica vijeća, produžilo je pritvor okrivljenom D.K. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stavova 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i dva krivična djela odavanje tajnih podataka iz člana 369 stav 1 u vezi stava 4 Krivičkog zakonika Crne Gore", ističe se u saopštenju Vrhovnog suda.

U saopštenju se dodaje da je "okrivljenom D.K., pritvor određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 24. marta 2023.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 19. aprila 2023. godine, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 22. septembra 2023.godine do 17:30 časova".

Bonus video: