U Italiji uhapšen Aleksandar Dimitrijević koga potražuje Crna Gora

Dimitrijević je optužen da je član kriminalne organizacije koja je švercovala nekoliko tona kokaina

16596 pregleda 141 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Državljanin Srbije Aleksandar Dimitrijević (47) uhapšen je po međunarodnoj potjernici u Italiji, u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Kako piše italijanski medij L’amico del popolo, u komesarijatu Kortina aktiviralo se upozorenje nakon što je Dimitrijević pokušao da smještaj plati bankovnom karticom.

Potjernicu za njim je raspisala Crna Gora u julu prošle godine zbog sumnje da je član kriminalne organizacije koja je prošvercovala nekoliko tona kokaina.

Specijalno državno tužilaštvo je nakon akcije "Florida" podiglo optužnicu protiv 27-člane kriminalne organizacije koju je formirao državljanin Italije Lućijano Kamporezi (48), zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Povezani članci

28. Jul 2022.

"Florida 1" udarila na crnogorske pomorce

Za članstvo u ovoj kriminalnoj organizaciji okrivljeni su Podgoričani Filip Radulović (36), Slavko Milić (43), Marija Radulović (35), Kotorani Dean Golubović (63), Nebojša Pejović (56), Boško Vujović (51), Jovan Ercegović (28), Danilovgrađanin Nikola Grgurović (48) i Radislav Vojičić (40) iz Nikšića.

Optuženi su i okrivljeni Italijan Stefan Angoti (46), srpski državljani Stefan Martinović (46), Dimitrijević (47) čije je prethodno ime Saša Jeremić, Ilija Andrić (32) iz Herceg Novog, Podgoričanin Jovan Vlahović (27) i Baranin Muzafer Lukač (59).

Osim njih na optužnici su i Željko Dragišić (49), Andrija Mugoša (33), Dragoljub Živković (70), Mihailo Đorđević (61), Vasko Radonjić (53), Tripo Biskupović (40), Nikola Markić (32), Vidoje Latković (45), Nikola Martinović (44), Zoran Gojković (44) i Dragan Mašanović (48) koji se nalaze na izdržavanju višegodišnjih zatvorskih kazni na Arubi pošto su ih tamošnje vlasti uhapsile u februaru 2020. godine na brodu "Aressa" kojim su pokušali da prokrijumčare 5,1 tonu kokaina u Evropu.

Bonus video: