Održano pripremno ročište po tužbama Ubovića i Lazovića protiv Abazovića

Ubović i Lazović tuže Abazovića za naknadu nematerijalne štete, kojom traže po 21.000 eura naknade zbog povrede prava ličnosti.

14802 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

U Osnovnom sudu u Ulcinju tokom pripremnog ročišta donijeta je odluka da se zbog ekonomičnosti postupka spoje dvije parnice u zajednički predmet po tužbama jednog od vlasnika kompanije "Bemax" Ranka Ubovića i bivšeg pomoćnika Uprave policije Zorana Lazović protiv premijera Dritana Abazovića, zbog toga što je u više navrata iznio niz optužbi na njihov račun, a između ostalog, da su "planirali njegovu likvidaciju"...

Ubović i Lazović tuže premijera za naknadu nematerijalne štete, kojom traže po 21.000 eura naknade zbog povrede prava ličnosti.

U sudnici Osnovnog suda u Ulcinju pred sudijom Jovanom Jovanovićem pojavili su se Ubović i Lazović sa advokatom Zoranom Piperovićem, dok su premijera zastupali punomoćnici Gzim Hadžibeti i Petar Martinović jer su, kako je objasnio advokat, smatrali da nije bio potrebno njegovo prisustvo tokom pripremnog ročišta.

Advokat Zoran Piperović pobrojao je navode iz tužbe, koja je sudu podnijeta u januaru ove godine, naglašavajući da Abazović od kako je premijer ima cilj "da proba da difamira 'Bemax', Ranka Ubovića i sve ono što je vezano za ta dva imena".

Piperović je naglasio da tuženi premijer u odnosu na Zorana Lazovića ponavlja "inkriminacije, koje su teško zamislive normalnom čovjeku".

"Zamislite situaciju u kojoj neko ko ima svu izvršnu vlast, sve službe bezbjednosti kaže za čovjeka kome je ta ista Vlada dodijelila policijsko obezbjeđenje i status štićene osobe, kojeg dok mi ovo pričamo prate pripadnici MUP-a, kaže da je stub kriminalne piramide u Crnoj Gori", naveo je Piperović i pitao:

"Ko je ovdje lud"?

Abazovićev advokat Gzim Hadžibeti iznio je prigovor na izlaganje Piperovića jer smatra da se radi o "zloupotrebi procesnih prava tokom pripremnog ročišta".

"Na pripremnom ročištu se iznose činjenice kojima se obrazlažu predlozi stranaka, a mi smo danas slušali iskaz punomoćnika tužilaca i njegov lični osvrt na odgovor na tužbu i tvrdnje iz odgovora, a da nismo saslušali tuženog", kazao je Hadžibeti, kojeg je na kratko prekinuo Piperović, nakon čega ga je sudija opomenuo Ubovićevog i Lazovićevog advokata.

Hadžibeti je kazao da ostaje pri navodima iz odgovora na tužbu, naglašavajući da su se u odgovoru "pozvali na navode Evropskog suda za ljudska prava, čije su odluke dužni da poštuju domaći sudovi".

On je predložio da se tokom dokaznog postupka uvrsti i tekst sa sajta MANS-a od 9. marta 2020. godine, ali i da se preslušaju audio - video snimci iz emisija "Načisto" i "Okvir".

Abazovićev punomoćnik, advokat Petar Martinović naglasio je da je "on krivac za nepojavljivanje tuženog na današnjem pripremnom ročištu", jer je smatrao da nije bilo "nužno njegovo prisustvo"...

"Imajući u vidu da su se pojavile tužilačke strane, žalim što tuženi danas nije prisutan. Dritan Abazović će se na sljedecem ročištu glavne rasprave pojaviti i kazati sve što bude smatrao da treba, odgovarati na pitanja kako suda tako i suprotne strane", rekao je Martinović.

On je naglasio da se Abazović sigurno neće sakriti iza političkog imuniteta već će odgovorati na sva pitanja...

"Dritan Abazović, koji sam vodi svaku bitku, te sam siguran da će se rado odazvati", rekao je advokat, navodeći i da će premijer zadržati pravo za predlaganje dokaza...

Naredno ročište zakazano je za 5. oktobar u 15 časova.

Bonus video: