U Šavniku oduzete dvije lovačke puške

"Pregledom vozila policija je pronašla i oduzela dvije lovačke puške u ilegalnom posjedu, patrone za lovačke puške i dvije radio veze", piše u saopštenju UP.

5883 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Šavnička policija oduzela je dvije lovačke puške u ilegalnom posjedu, nakon kontrole vozila kojim je upravljao N.P. (43) iz Kolašina, a u kojem se nalazio R.P. (43) takođe iz Kolašina, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Policija je, kako se navodi, izvršila kontrolu vozila na dijelu regionalnog puta Šavnik - Kolašin, u mjestu Krnja Jela.

"Pregledom vozila policija je pronašla i oduzela dvije lovačke puške u ilegalnom posjedu, patrone za lovačke puške i dvije radio veze", piše u saopštenju UP.

Dodali su da je o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovom državnom tužilaštvu (ODT) u Pljevljima koji će se, kako su kazali, naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad" su tokom dvadeset dana juna, aktivnostima koje se sprovode kontinuirano u cilju pronalasku oružja ilegalnom posjedu, kao i drugih predmeta i stvari čije posjedovanje predstavlja krivično djelo, u odvojenim radnjama izvršili preglede lica i vozila, pretrese stanova i drugih objekata u saradnji sa nadležnim pravosudnim organima, te u ilegalnom posjedu pronašli i oduzeli osam komada vatrenog oružja, 640 komada municije različite vrste i kalibra, startni pištolj, municiju za startni pištolj i dvije radio veze", rekli su iz UP.

U odnosu na nedozvoljeno držanje oružja u tri događaja su, kako se navodi, uhapšene osobe, a protiv njih tri su podnijete krivične prijave nadležnom tužilašatvu.

"Dok će se u određenim predmetima nakon izvršenih vještačenja, nadležno tužilaštvo naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela", kazali su iz UP.

Bonus video: