Odloženo suđenje optuženima za ubistvo Stefana Šarovića

Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

4412 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nastavak suđenja okrivljenima Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019. godine u Đenovićima, odloženo je danas. Naredni glavni pretres zakazan je za treći jul u Višem sudu u Podgorici.

Okrivljeni Šilj je zatražio da se suđenje odloži jer se ne osjeća dobro te da mu je potreban ljekarski pregled, što je prihvatila predsjednica krivičnog vijeća sudija Milena Matović.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile ,,Akacija” u Đenovićima. Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati.

U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: