Zaplijenjeno deset paketa cigareta, uhapšen osumnjičeni

Muškarcu iz Plužina određeno zadržavanje do 72 sata

11807 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Četrdesetosmogodišnji N.D. iz Plužina uhapšen je, nakon što su nadležni organi zaplijenili deset paketa cigareta.

Službenici Uprave policije - Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” i Sektora granične policije su, kako je saopšteno, u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina u četvrtak, 22. juna, u cilju suzbijanja krijumčarenja i sive ekonomije, obavili pretrese objekata na teritoriji Plužina, u pograničnom pojasu sa Bosnom i Hercegovinom.

Tom prilikom je, kako se navodi, kod N.D. pronađeno deset paketa cigareta.

"Cigarete su zatečene u vozilu bosansko - hercegovačkih registarskih oznaka, u neposrednoj blizini objekata koji su bili predmet pretresanja. Nakon sprovedenih policijsko - tužilačkih mjera i radnji od pomenutog lica su oduzeti predmeti za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnog djela", dodaje se u saopštenju.

cigarete plužine
foto: Uprava policije

Po nalogu tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, N.D. je danas priveden tom tužilaštvu i nakon saslušanja mu je određeno zadržavanje do 72 sata.

"Napominjemo da je ovo već druga zajednička aktivnost koju su sproveli Uprava policije - Sektor granične policije i Regionalni centar bezbjednosti 'Zapad' sa Upravom prihoda i carina u posljednjih mjesec dana koja je rezultirala pronalaskom i zapljenom 1.640 paklica cigareta na graničnom prelazu Ilino brdo, odnosno 5.000 paklica cigareta u pograničnom pojasu prema Foči - BiH. Organi za sprovođenje zakona - Uprava policije i Uprava prihoda i carina u saradnji sa tužilaštvom nastavljaju aktivnosti usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela krijumčarenja i identifikaciju povezanih lica koja učestvuju u lancu krijumčara", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: