Raduloviću određeno zadržavanje do 72 sata

U toku je saslušanje grupe koja se tereti za stvaranje kriminalne organizacije i učestvovanje u ubistvu Šćepana Roganovića.

45039 pregleda 9 komentar(a)
Radulovića sprovode nakon saslušanja, Foto: Jelena Jovanović
Radulovića sprovode nakon saslušanja, Foto: Jelena Jovanović

Uhapšenom Slavku Raduloviću (42) određeno je tužilačko zadržavanje od 72 sata, nakon što je saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

On je, kako je saopšteno iz policije, dio grupe koja se tereti za stvaranje kriminalne organizacije i učestvovanje u ubistvu Šćepana Roganovića.

U okviru proširene iste istrage, jutros su osim Radulovića, uhapšeni Marko Radović (29) i Miloš Gvozdenović (35).

Radovića dovode na saslušanje
Radovića dovode na saslušanjefoto: Jelena Jovanović

Iz Uprave policije su kazali da su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja sa kolegama iz Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, jutros na području Podgorice i Herceg Novog izvršili pretrese na šest lokacija, i protiv pet osoba podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Protiv I. V. (47), koji se nalazi u bjekstvu, i I. M. (37), koji je u zatvoru zbog drugog krivičnog djela, podnijeli su krivičnu prijavu.

Policija sumnja da su oni, sa ranije osumnjičenima, stvorili kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj likvidaciju Roganovića.

Roganović je ubijen 13. februara 2020. godine u Herceg Novom.

Radović je navodni pripadnik organizovane kriminalne grupe "škaljari". "Vijesti" saznaju da su policajci, po nalogu specijalne tužiteljke Zorice Milanović, izvršili pretrese na dvije lokacije u Herceg Novom. Nakon ptetresa, po njenom nalogu, priveden je Radović.

Bonus video: