I Igora Vukotića traže zbog ubistva

Šef škaljarskog klana sa još četvoricom osumnjičen za učešće u likvidaciji Šćepana Roganovića

59166 pregleda 21 reakcija 8 komentar(a)
Marka Radovića dovode na saslušanje u SDT, Foto: Jelena Jovanović
Marka Radovića dovode na saslušanje u SDT, Foto: Jelena Jovanović

Šef škaljarskog klana Igor Vukotić (42) i još četvorica pripadnika te kriminalne grupe osumnjičeni su za ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom, u februaru 2020. godine.

Vukotić je u bjekstvu, a policija je zbog stvaranja kriminalne organizacije uhapsila Novljanina Marka Radovića (29), Slavka Radulovića (42) i Miloša Gvozdenovića (35) i kao petog osumnjičenog označila Cetinjanina Iliju Milanovića (37), koji je od ranije u zatvoru.

Terete ih da su, sa ranije uhapšenim pripadnicima škaljarskog klana, stvorili kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj likvidaciju Roganovića.

Slavko Radulović nakon saslušanja
Slavko Radulović nakon saslušanjafoto: Jelena Jovanović

Za ubistvo Roganovića ranije su optuženi Dino Ibrahimović, Krsto Vujić, Mili Bajramović, Miloš Komar i Igor Glavaš. Direktnim izvršiocem označen je Bajramović. On je u bjekstvu, kao i Vujić, optuženi organizator te kriminalne grupe.

Akcija je sprovedena nakon što je specijalna tužiteljka Zorica Milanović donijela naredbu o proširenju istrage, kojom su obuhvaćeni Radović i još četvorica osumnjičenih.

Po njenom nalogu, pripadnici SPO juče ujutro su, sa kolegama iz Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, na području Podgorice i Herceg Novog izvršili pretrese na šest lokacija.

“Sumnja se da su ova lica, zajedno sa ranije procesuiranim licima, stvorila kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj izvšenje krivičnog djela ubistvo na štetu Š. R., a koje je izvršeno u februaru 2020. godine u Herceg Novom”, saopštili su zvanično iz Uprave polciije.

Advokat Željko Đukanović, potvrdio je “Vijestima” da su policajci u Herceg Novom pretresli stan njegovog branjenika Marka Radovića, kao i stan njegove majke.

“Nije pronađen bilo koji nedozvoljeni ili kompromitujući predmet koji bi njega, eventualno, doveo u vezu sa izvršenjem bilo kog krivičnog djela. Kako se nezvanično pominje da je razlog njegovog privođenja ubistvo Šćepana Roganovića, smatram da Marko Radović ne može imati dodirne tačke sa izvršenjem tog krivičnog djela, jer je u vrijeme izvršenja tog ubistva nalazio u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog drugog krivičnog djela”, rekao je on.

Kazao je i da će se nakon što im bude predočena krivična prijava izjasniti po pitanju eventualne odgovornosti Radovića.

Prva hapšenja

Zbog ubistva Roganovića pred podgoričkim Višim sudom već odgovaraju Ibrahimović, Vujić, Bajramović, Komar i Glavaš.

U tom predmetu specijalno tužilaštvo ima svjedoka saradnika - M. Đ. kojem je krajem marta, zbog bezbjednosti, promjenjen fizički izgled.

To je prije nepuna dva mjeseca, u sudnici, kazala sutkinja Vesna Kovačević, pojasnivši da je sud obaviješten da je taj škaljarac pokajnik u programu za zaštitu svjedoka, da je došlo do promjena u njegovom fizičkom izgledu - i da mu je ugrožena bezbjednost.

Ona je predložila da se M. Đ. sasluša pod pseudonimom i sa zaštićenim glasom i izgledom.

Taj ogranak škaljarskog klana SDT optužuje da su, iz bezobzirne osvete likvidirali brata visokopozicioniranih članova kavačke kriminalne ekipe Duška i Vlada Roganovića.

Nedugo nakon likvidacije Šćepana Roganovića, koji nije pripadao organizovanim kriminalnim grupama, Novljanin Krsto Vujić označen je kao organizator i naručilac te likvidacije.

Šćepan Roganović pogođen je hicima iz vatrenog oružja u trenutku kada je krenuo da silazi stepeništem koje od Kanli kule vodi ka gradu. Treća je žrtva iz porodice Roganović od početka sukoba crnogorskih kriminalnih klanova.

Njegov otac Niko (66) ubijen je u noći 26. jula 2017. godine. Policija nije otkrila dvojicu napadača koji su ga sačekali stotinjak metara od kuće u kojoj je živio i u njega ispalili više projektila.

Tri mjeseca prije tog ubistva, teško je ranjen njegov mlađi sin i brat ubijenog Šćepana - Duško...

Bonus video: