Ponovo će odlučivati o jemstvu Snežane Jović

To je odlučilo vijeće Apelacionog suda na sjednici održanoj juče, saopštili su iz tog suda

13008 pregleda 1 komentar(a)
Jović, Foto: Luka Zeković
Jović, Foto: Luka Zeković

Viši sud ponovo će odlučivati o ponudi Snežane Jović da je uz jemstvo od pola miliona eura puste da se sa slobode brane optužbi da je, kao stečajna upravnica, zloupotrijebila službeni položaj i postala član kriminalne organizacije.

To je odlučilo vijeće Apelacionog suda na sjednici održanoj juče, saopštili su iz tog suda.

"Nakon sjednice vijeća održane 29.06.2023.godine, Apelacioni sud Crne Gore uvažio je žalbe Snežane Jović i njenog branioca, ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici Ks.br.48/22 od 05.05.2023. godine i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak i odlučivanje. Rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljene Snežane Jović za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti, ukupne procijenjene vrijednosti 544.000,00 eura. Odlučujući o žalbama okrivljene i njenog branioca ovaj sud je utvrdio da je prvostepeno rješenje donijeto uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer ne sadrži jasne i potpune razloge o odlučnim činjenicama za donošenje odluke", piše u saopštenju.

Oni su pojasnili da prvostepeni sud nije cijenio imovno stanje osoba koje daju jemstvo:

"Što je bio dužan da uradi u skladu sa čl. 171 st. 3 Zakonika o krivičnom postupku, iz kojih razloga se zaključak prvostepenog suda o neosnovanosti predloga za ukidanje pritvora uz određivanje jemstva za sada ne može prihvatiti. Ovaj sud je naložio prvostepenom sudu da u ponovnom postupku otkloni navedenu bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, tako što će shodno izloženim razlozima ovog rješenja, za odluku koju će donijeti po predmetnom predlogu dati potpune, jasne i dovoljne razloge", pojasnili su.

Bonus video: