Suđenje Šilju i Ivoviću: Komisija ljekara da utvrdi da li su okrivljeni bili uračunljivi

Suđenje se nastavlja 11. septembra, kada će se pregledati video nadzor koje su snimile kamere na mjestu ubistva

8994 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejovic
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejovic

Krivično vijeće kojim predsjedava sudija Milena Matović danas je u Višem sudu u Podgorici u nastavku suđenja okrivljenima Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019. godine u Đenovićima, odredila psihijatrijsko vještačenje okrivljenih.

Sud je po službenoj dužnosti odredio da komisija ljekara vještaka uradi nalaz, čiji je zadatak da utvrdi da li su okrivljeni bili uračunljivi u vrijeme ubistva, ili je im bila smanjena. Ukoliko jeste, u kom stepenu, kao i da utvrdi da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela ubistva postojala jaka razdraženost kod okrivljenih.

Danas je na glavnom pretresu izvršen uvid u zapisinik opisa lista mjesta gdje je dogodilo ubistvo. Provedeni su pismeni dokazi i izvršen uvid u fotodokumentaciju obdukcije oštećenog Šarovića i fotodokumentaciju motocikla koji su vozili okrivljeni i sa njim pobjegli.

Suđenje se nastavlja 11. septembra, kada će se pregledati video nadzor koje su snimile kamere na mjestu ubistva.

Advokatica Sanja Bojanović, branilac okrivljenog Šilja je izjavila da će nakon odgledanih snimaka, odbrana predložiti nove dokaze.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile ,,Akacija” u Đenovićima.

Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: