Od petka do ponedjeljka: Uhapšeno 17 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Navodi se da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti Jug, zbog pojačane frekvencije saobraćaja i drugih okolnosti koje prate početak turističke sezone, realizovali lokalnu akciju “Pojačana kontrola saobraćaja”

2481 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici policije su, od petka do ponedjeljka, uhapsili su 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti Jug, zbog pojačane frekvencije saobraćaja i drugih okolnosti koje prate početak turističke sezone, realizovali lokalnu akciju “Pojačana kontrola saobraćaja”.

„Lokalna akcija realizovana je na najfrekventnijjm i prekršajno opterećenim putnim pravcima u zoni odgovornosti ovog Regionalnog centra bezbjednosti od petka do ponedjeljka“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je, na osnovu prethodne analize stanja bezbjednosti saobraćaja, sa posebnim osvrtom na početak turističke sezone sa svim karakterističnim događajima i okolnostima, izvršena planska priprema za realizaciju aktivnosti u cilju bezbjednog i nesmetanog odvijanja saobraćaja.

Prema njihovim riječima, podnijete su 123 prekršajne prijave, izdato je 357 prekršajnih naloga, oduzeto šest pari registarskih oznaka, a alkotestirana su 724 vozača.

Kako su naveli iz policije, 79 vozača je zatečeno u vožnji pod uticajem alkohola, od kojih je 17 uhapšeno jer su imali preko jednog promila alkohola u krvi.

Bonus video: