Ponovno suđenje Budimiru i Marini Krstović zakazano za 21. jul

Apelacioni sud je ukinuo oslobađajuću presudu Krstovićima i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje

6709 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud, Foto: Luka Zeković
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud, Foto: Luka Zeković

Nakon što je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo oslobađajuću presudu, Viši sud u Podgorici zakazano je za 21. jul ponovljeno suđenje Budimiru i Marini Krstović zbog šverca 1.206 kilograma kokaina, potvrdila je "Vijestima" Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću tog suda.

Apelacioni sud juče je ukinuo oslobađajuću presudu Budimiru i Marini Krstović i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Branilac Marine Krstović, advokat Stefan Jovanović rekao je ranije danas da odbrana nije primila odluku Apelacionog suda Crne Gore, ali cijeneći obavještenje sa sajta suda očigledno je da vijeće Apelacionog suda u pogledu činjeničnog stanja, i po žalbi tužilaštva, nije utvrdilo ništa drugačije od onog što je bilo utvrđeno prvostepenom oslobađajućom presudom, što upućuje odbranu na zaključak da je činjenično stanje potpuno i tačno utvrđeno, odnosno da nema dokaza koji bi ukazivali na krivicu Budimira i Marine Krstović.

"Takođe je jasno da se u konkretnom slučaju ukidni razlog ogleda u bitnoj povredi koja u suštini predstavlja tehničko pitanje, a koje pitanje prvostepeni sud u ponovnom postupku može odmah riješiti. U svakom slučaju, a cijeneći cjelopkupnu dokaznu građu, te sve činjenice i okolnosti samog predmeta, odbrana ne sumnja da ce se nesporno dokazati nevinost Budimira Krstovića i Marine Krstović", rekao je Jovanović.

Bonus video: