Krivična prijava protiv državljanina BiH zbog nedozvoljene trgovine

"M.O. nije posjedovao ovlašćenje za trgovinu u svrhu dalje prodaje u vrijednosti većoj od tri hiljade eura, a nabavio je veću količinu PVC stolarije koju je trebalo da ugradi na teritoriji Pljevalja”, saopšteno iz policije

2017 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Policija u Pljevljima podnijela je krivičnu prijavu protiv M.O. (54), državljanina Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Iz Uprave policije su kazali da su 18. juna službenici granične policije, na putu Đurđevića Tara - Pljevlja, u mjestu Mijakovići, kontrolisali teretno vozilo kojim je upravljao R.M. iz Pljevalja, a sa kojim se u vozilu nalazio M.O. iz Foče.

“Policijski službenici su, pregledom tovarnog prostora, utvrdili da se u vozilu nalazi PVC stolarija, dok su uvidom u dokumentaciju vezano za navedeni teret uočena određena neslaganja”, rekli su iz policije.

Oni su naveli da je pljevaljska policija procesuirala M.O. nakon ekonomsko-finansijskog vještačenja kojim je utvrđeno da je vrijednost robe veća od tri hiljade eura.

"M.O. nije posjedovao ovlašćenje za trgovinu u svrhu dalje prodaje u vrijednosti većoj od tri hiljade eura, a nabavio je veću količinu PVC stolarije koju je trebalo da ugradi na teritoriji Pljevalja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” sprovode aktivnosti usmjerene na kontrolu objekata izgrađenih bez uredno pribavljene dokumentacije.

Iz policije su rekli da su njihovi službenici sredinom juna, u saradnji sa urbanističko-građevinskom inspekcijom, planski kontrolisali izgrađene poslovne objekate na teritoriji Pljevalja.

“Tom prilikom podnijeli su dvije krivične prijave protiv M.J. i M.J. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje”, rekli su iz policije.

Oni su dodali da su M.J. i M.J, kako se sumnja, tokom prošle godine, protivno propisima o planiranju prostora i izgradnji objekata i bez prethodno podnijete prijave i dokumentacije za građenje, izgradili objekte veće površine u mjestu Radosavac u Pljevljima.

“Policijski službenici su Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu protiv M.J. i protiv pravnog lica MS Komerc - društvo za proizvodnju i usluge sa sjedištem u Pljevljima”, naveli su iz policije.

Bonus video: