Bar: Pronađeno 50 grama marihuane, protiv dvije osobe podnijeta krivična prijava

U Baru pregledom vozila pronađeno skoro 50 grama marihuane, podnijeta krivična prijava

4156 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Krivična prijava podnijeta je protiv C.R. i I.E. zbog posjedovanja marihuane, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Odjeljenje bezbjednosti (OB) Bar je, kako se navodi, kontrolisalo vozilo ulcinjskih registracija i četiri lica koja su se nalazila u njemu, nakon čega su pronašli 48,8 grama marihuane.

"Policija je došla do sumnje da je pomenuta opojna droga vlasništvo C.R. Takođe, dok kod saputnika I.E. pronađena je manja količina zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana", rečeno je iz UP.

Dodaje se da će protiv C.R. po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok će, kako se navodi, protiv I.E. biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 52 Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

"Napominjemo, tokom juna su pripadnici policije na teritoriji koju svojom nadležnošću obuhvata Regionalni centar bezbjednosti „Jug“ ukupno zaplijenili 5,7 kilograma opojnih droga i 890 komada tableta koje sadrže drogu za ličnu terapiju bez odobrenja doktora. Ovi rezultati rada upravo su pokazatelj efikasnog i proaktivnog rada policijskih službenika, naročito kada uzmemo u obzir uporedne podatke iz juna 2022. godine kada je oduzeto 83,9 grama raznih droga. Takođe u 85 pojedinačnih slučajeva je zaplijenjena opojna droga što je povećanje od 174,19% u odnosu na jun 2022. godine kada je bila 31 zapljena", kazali su iz Uprave policije, te dodali da će nastaviti sa suzbijanjem ulične prodaje narkotika.

Bonus video: