Pritvor vozaču koga krive za smrt dvije osobe

Odluka sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju

5313 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: shutterstock.com
Ilustracija, Foto: shutterstock.com

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vukomir Bošković, odredio je pritvor do 30 dana Podgoričaninu M. B, rođenom u Pljevljima, zbog krivičnog djela - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Vozaču teretnog vozila, koji je 3. jula na magistralnom putu Mojkovac - Kolašin usmrtio dvoje putnika iz Kolašina, prethodno je u Višem državnom tužilaštvu određeno zadržavanje do 72 sata.

Kako je “Vijestima” saopšteno iz Višeg suda u Bijelom Polju, M. B. je 3. jula, oko 23.36 časova, u opštini Mojkovac, u mjestu Sjerogošte, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa - upravljao teretnim vozilom na način što vozilo nije držao bliže desnoj ivici kolovoza, a bio je i pod dejstvom alkohola u krvi od 1,42 promila.

“Zbog tih propusta je došlo do konktakta između njegovog vozila i putničkog motornog vozila “dacia sander” kojim se iz suprotnog pravca kretao M. R., dok se na mjestu suvozača nalazila M. S. Dolaskom u Sjerogošte, M. B. je prešao sa svoje kolovozne trake u suprotnu i ostvario kontakt sa vozilom u kojem su se nalazili M. R. i M. S. koji su smrtno stradali”, saopšteno je “Vijestima” iz Višeg suda.

M. R. (34) je poginuo na mjestu nesreće, a M. S. (35) je podlegla povredama u bolnici u Bijelom Polju.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz Višeg suda u Bijelom Polju, pritvor je M. B. određen zbog težine djela koje je počinio.

Bonus video: