Otimali neprijatelje, pa vodili na Grahovo

Bezbjednjak Petar Lazović kavačkom klanu stavljao na raspolaganje policijsku jedinicu u kojoj je bio i resurse te institucije. “Nije se spasio brate, jer ćemo sa tužiocem da završimo da ga puste za 3 dana da ide u redovnom postupku. A onda da ga dižemo sa ulice otmemo i vodimo po našim metodama”, piše policajac svojim saradnicima

107555 pregleda 586 reakcija 124 komentar(a)
Policijsko ispitivanje u izvedbi Lazovićevog odreda, Foto: SkyECC/Vijesti
Policijsko ispitivanje u izvedbi Lazovićevog odreda, Foto: SkyECC/Vijesti

Na mig Radoja Zvicera, bezbjednjak Petar Lazović kavačkom klanu stavljao je na raspolaganje policijsku jedinicu u kojoj je bio i resurse te bezbjednosne institucije, proizilazi iz kriptovane Skaj komunikacije.

Zadaci koje je radio za mafiju mijenjali su se iz dana u dan - otimao je pripadnike škaljarskog klana nakon što ih tužilaštvo pusti, sa kolegama vodio u šumu da ih muči, iznuđivao iskaze, pratio vođe tog klana...

To pokazuju prepiske iz čat grupe sa Zvicerom i odbjeglim kolegom Ljubom Milovićem, u kojoj se hvalio poduhvatima.

Među njima je i “lov vojnika” vođe Zviceru suprotstavljene organizovane kriminalne grupe - Jovana Vukotića.

Lazović se “dostignućima” hvalio preko Skaj aplikacije i o svemu obavještavao Zvicera i Milovića.

“Eeee, i danas sam tukao neprijatelja. Jednog što radi stolariju šklempu na kuću”, napisao je taj policajac šefu kavčana i kolegi posljednjeg dana jula 2020. godine.

Lazović
Lazovićfoto: Luka Zeković

Nakon što mu je Zvicer kratko odgovorio: “Ti možeš u UFC”, policajac, iako ga niko ništa ne pita, nastavlja sa podnošenjem izvještaja:

“I što je trebao da ga čeka ispred zatvora. Iz Ulcinja. Igor Kovačević. Uhapsio ga sa 20 kg trave”, nastavio je Lazović, a potom to i dokumentovao fotografijom uhapšenog.

Ispričao je i da je Kovačevića “samo ošamario”, nakon čega mu je taj uhapšeni “sve rekao”.

Šef organizovane kriminalne grupe kavački klan pitao je: “Šklempovi rade sa travom?”, a potom konstatovao da njih (škaljarce) trava održava.

“To su im finansije”, piše Zvicer i traži od policajca objašnjenje odakle im trava.

Zvicer
Zvicerfoto: Detectiv-info

Lazović je nakon toga detaljno informisao ekipu od koga iz Albanije škaljarci nabavljaju travu, ali i koga je taj uhapšeni imao u imeniku na kriptovanoj Skaj aplikaciji.

“Bosi na kriptu. Zećani. Krstovići su bili na kriptu”, piše Lazović.

Zvicer tada najavljuje “kasapanu”...

“Stisli smo ih opasno, samo da držimo tempo i pucaće. Ovo ako Oficir završi će biti kasapana”, poručuje šef kavčana.

Policajac odgovara: “Biće bomba”.

Tog dana Milović dogovara sa jednim škaljarcem da im “rasvijetli” makar 20 ubistava.

Link sa njim, piše u prepisci, obezbijedio im je nekadašnji granični policajac Zoran Stanović, preko svog sina Arsenija, osuđenog za ubistvo Anastasije Lašmanove.

Arsenije Stanović
Arsenije Stanovićfoto: Savo Prelević

Njih trojica dogovaraju i što da taj pripadnik suprotstavljenog klana ispriča tužiocima, ali i da će ga “izgoreti” ako ne bude poslušan.

U danima nakon toga, Lazović im se i žalio kako nije mogao “pred policijom” da izvlači informacije od škaljaraca, niti ih zlostavlja...

“Ovaj mali je tranja... Brate, koliko smo mogli tu pred policijom, jer smo se među njih ušunjali, uz droge. To smo izvukli. Oće na poligraf da nema kriptu, da nije ubio, ali da radi drogu i da je pratio Sloba (Kašćelana)”, izvještava službenik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kavčane o akciji u kojoj je, početkom avgusta 2020. godine uhapšen izvjesni Perović.

Poslao im je i fotoografiju koja prikazuje kako “obrađuju” uhapšenog.

Policajac Lazović prepričava i taktiku izvlačenja informacija od pripadnika suprotstavljenog klana:

“Kad smo od Kovača (Rajka) pošli kod Perovića rekli mu - pi*ko namjesti te kum, otvori nam tvoju kriptu. On tada nama kaže: ‘Laže, mater mu je*em, više je koristi nego ja’...”, prenosi Lazović...

Tokom prepiske o hapšenju škaljaraca, policajca Milović se ljuti jer jedan nije rekao ništa bitno:

“Sve bitno što je trebao reći nije rekao, pričao je priču o drogi, jer je znao da je već pao, o drugim stvarima, štekovima, oružju, pratnji, logistici i pripremi ubistava to nije ništa spomenuo... Bolje da sam te pustio da ga zakopaš”, piše Milović.

Milović
Milovićfoto: Screenshot/Libertas Press

Lazović objašnjava da to nije bilo izvodljivo.

“Ne može ni reć kad je 15 policajca iz Kotora tu. Kad u koliko smo ga digli Jovica ga makao sa kripte, odma neko ošpijao, kad ološa svuđe ima”, piše on.

On im izlaže rezervni plan - da je sa tužiocem dogovoreno da uhapšenog pusti nakon tri dana, a da ga onda Lazović “digne”.

“Nije se spasio brate, jer ćemo sa tužiocem da završimo da ga puste za 3 dana da ide u redovnom postupku. A onda da ga dižemo sa ulice otmemo, i vodimo po našim metodama, jer sinoc 15 policajaca iz Ko i odma je neko klempu javio. I ovaj ga obrisao. Tako kad ga puste par dana ovi ga dolje isprate, mi se spustimo i na Grahovo. Kako da kaže tu 20 momaka, mojih 5 samo”, pravda se on.

U daljoj komunikaciji optužio je kolege iz Kotora da traljavo rade, jer, navodno, nisu mogli ni da lociraju pripadnike škaljarskog klana, da im on nije pomogao. Takođe, optužuje ih i da su javili Vukotiću za hapšenje.

Tokom plana da otmu škaljarca, Zvicer im poručuje da “dohvate” Vukotićevog tjelohranitelja, Draga Ćetkovića:

“Ćetkovića treba dovatiti oko materijala da šklempavi bude go”.

Bonus video: