Lazović ostaje u pritvoru: Apelacioni sud odbio žalbu branioca

"Navedenim rješenjem Višeg suda u Podgorici, odbijen je kao neosnovan predlog branilaca okrivljenog Lazovića za ukidanje pritvora, uz davanje jemstva, koje glasi na ukupan iznos od 7.633.400,00 eura"

12601 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Privođenje Lazovića, Foto: Boris Pejović
Privođenje Lazovića, Foto: Boris Pejović

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu branioca bivšeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petra Lazovića za ukidanje pritvora.

"Apelacioni sud Crne Gore je nakon sjednice vijeća od 6.7.2023.godine, donio rješenje kojim je odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog Petra Lazovića, izjavljenu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici Ks.br.3/23 od 24.05.2023. godine. Navedenim rješenjem Višeg suda u Podgorici, odbijen je kao neosnovan predlog branilaca okrivljenog Lazovića za ukidanje pritvora, uz davanje jemstva, koje glasi na ukupan iznos od 7.633.400,00 eura, a sastoji se dijelom u polaganju gotovog novca u sudski depozit, a dijelom u upostavljanju hipoteke na nepokretnostima", piše u saopštenju Apelacionog suda.

Viši sud je je ranije potvrdio optužnicu protiv kriminalne grupe Radoja Zvicera, među čijim članovima su navodno i policajci Lazović i Ljubo Milović, koje terete za krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, šverc droge, krijumčarenje cigareta...

Bonus video: