Kotoraninu 30 dana zatvora zbog napada na policijca i demoliranja policijskog automobila

"Prilikom dolaska ispred zgrade Odjeljenja bezbjednosti Kotor, u trenutku prilaska službenim patrolnim vozilom, I.M. iz sjedećeg položaja fizički napada policijskog službenika zadajući mu udarac nogom u predjelu glave“, saopšteno iz policije

15600 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana Kotoraninu I. M. koji se tereti za napad na policajca i uništenje i oštećenje policijskog automobila.

To je “Vijestima” potvrdio portparol Osnovnog suda u Kotoru, sudija Veljko Bulatović.

I.M. je upućen u spuški Istražni zatvor.

Kotorska policija uhapsila je I. M. A zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Iz policije su kazali da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor uhapsili I.M. kod kojeg je pregledom pronađena manja količina materije za koju se sumnja da je kokain.

Kako se navodi, I.M. je u trenutku kontrole pokušao da se udalji sa mjesta događaja, što su policijski službenici spriječili uz upotrebu sredstava prinude.

"Prilikom dolaska ispred zgrade Odjeljenja bezbjednosti Kotor, u trenutku prilaska službenim patrolnim vozilom, I.M. iz sjedećeg položaja fizički napada policijskog službenika zadajući mu udarac nogom u predjelu glave“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je tom prilikom policijski službenik lakše povrijeđen.

Nakon toga, kako su dodali, osumnjičeni je udario prednje vjetrobransko staklo i unutrašnji retrovizor službenog patrolnog vozila, zbog čega je došlo do oštećenja.

"Sa svim navedenim upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu I.M. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari", navodi se u saopštenju.

Bonus video: