Ljekočević zbog navodnih nesuglasica sa Bajčetom tražio da ga prebace u drugu ćeliju zatvora u Spužu

"Ljekočević je tražio izmještanje u drugu sobu, što je i obrazložio. Nema navoda da je među njima bilo fizičkog obračuna, niti su kod nekog pritvorenika konstatovane bilo kakve povrede", rekao je sagovornik "Vijesti"

30631 pregleda 12 komentar(a)
Ljekočević (arhiva), Foto: Luka Zeković
Ljekočević (arhiva), Foto: Luka Zeković

Pritvoreničku ćeliju Istražnog zatvora u Spužu koju su dijelila tri policajca uhapšena zbog šverca droge u različitim akcijama - Dalibor Ljekočević (36), Vladimir Bajčeta (43) i Dragan Kojović (46), napustio je Ljekočević, navodno zbog nesuglasica sa Bajčetom.

Sagovornik iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija potvrdio je informacije "Vijesti" da je Ljekočević prije desetak dana tražio i dobio premještaj u drugu ćeliju.

On, međutim, tvrdi da tome nije prethodio sukob uhapšenog službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica i nekadašnje policijskog specijalca.

"Ljekočević je tražio izmještanje u drugu sobu, što je i obrazložio. Nema navoda da je među njima bilo fizičkog obračuna, niti su kod nekog pritvorenika konstatovane bilo kakve povrede", rekao je sagovornik "Vijesti".

Ljekočeviću, uhapšenom službeniku Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, kolege su lisice na ruke stavile 8. februara 2023. godine. Nalog za njegovo hapšenje stigao je iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koje ga tereti da je u periodu od septembra 2021. do kraja istog mjeseca 2022. godine, okrivljenoj Nataliji Konatar jednom mjesečno prodavao heroin, a da je u novembru i decembru prošle godine, istu zabranjenu supstancu prodao i prikrivenom isljedniku.

U akciji "Lovka" uhapšeni su i Ljekočevićev brat David, Damir Kuč i Stefan Stefanović. Osim njih, okrivljeni u istom predmetu su i Kosovar Šutaj Turkjan i rođena Beograđanka nastanjena u Podgorici Natalija Konatar.

Bajčeta, nekadašnji policijski specijalac i tjelohranitelj odbjeglog Pljevljaka Duška Šarića, uhapšen je 16. marta 2023. godine u akciji kojom je, kako tvrde istražitelji, razbijen policijski narko-kartel.

Kriminalnu grupu čiji je, prema tvrdnjama SDT-a i Bajčeta bio član, formirali su šef kavačkog klana Radoje Zvicer, koji je u bjekstvu i odbjegli policajac Ljubo Milović.

U spisima SDT-a piše da je ta krimi-ekipa novac stečen međunarodnim krijumčarenjem kokaina koristila da utiče na rezultate parlamentarnih izbora održanih avgusta 2020. godine, kao i da na čelna mjesta u Upravi policije postavlja ljude od povjerenja.

Policijski narko-kartel terete da su, sa saradnicima, prošvercovali najmanje tri tone kokaina, zastrašivali pripadnike drugih kriminalnih klanova, svjedoke i da su šefovima kavačkog kriminalnog klana prosljeđivali povjerljive informacije.

Bonus video: