Budva: Maloljetnici ukrali auto, izazvali udes, pa pobjegli?

Podnijete krivične prijave protiv trojice maloljetnika iz Rožaja

13292 pregleda 143 reakcija 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Budvanska policija podnijela je krivične prijave protiv trojice maloljetnika iz Rožaja, zbog sumnje da su izazvali udes vozeći ukradeni automobil, pa pobjegli.

"Policijski službenici Regionlnog centra bezbjednosti 'Jug', Odjeljenja bezbjednosti Budva su 9. jula obaviješteni da su u Rafailovićima u 3.40 časova tri nepoznata muška lica sa parking prostora otuđila vozilo marke Daimler Crysler, nakon čega su se odvezli do Budve i sa vozilom na Bulevaru jadranski put izazvali saobraćajnu nezgodu", saopšteno je iz Uprave policije.

Tom prilikom je na vozilu nastala materijalna šteta, oštećena je putna infrastruktura, a oni koji su ukrali vozilo su, ističu iz policije, izazivanjem nezgode ugrozili svoju i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, nakon čega su pobjegli sa lica mjesta.

"Preduzimanjem operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su došli do operativnih podataka i identifikovali tri maloljetna lica iz Rožaja", saopšteno je iz policije.

Od osumnjičenih maloljetnika su uzete izjave, a tužilac se izjasnio da se u njihovim radnjama stiču elementi krivičnog djela - oduzimanje vozila i krivičnog djela - ugrožavanje javnog saobraćaja.

Protiv njih je, po nalogu tužioca, podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Bonus video: