Na podgoričkom aerodromu uhapšen državljanin Kosova i SAD sa međunarodne potjernice

"H.B. je, kako su kazali iz policije, u periodu od 2006. do 2016. godine aktivno učestvovao u kriminalnim aktivnostima organizovane kriminalne grupe koju je navodno osnovalo lice A.S", saopšteno je iz Uprave policije

16148 pregleda 1 komentar(a)
Aerodrom Podgorica (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Aerodrom Podgorica (ilustracija), Foto: Boris Pejović

Na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica sinoć je uhapšen H.B. (66), državljanin Kosova i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), međunarodno traženo lice, kazali su iz Uprave policije (UP).

On je, kako se navodi, uhapše po međunarodnoj potjernici UNMIK - Kosovo.

"Potražuje se radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivična djela: organizovani kriminal, teška prevara, podstrekivanje na vršenje krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, izdavanje nezakonitih sudskih odluka i prevara na dužnosti, legalizovanje lažnog sadržaja, pranje novca i krivično djelo utaja poreza", navodi se u saopštenju UP.

H.B. je, kako su kazali iz policije, u periodu od 2006. do 2016. godine aktivno učestvovao u kriminalnim aktivnostima organizovane kriminalne grupe koju je navodno osnovalo lice A.S., na sledeći način: falsifikovanjem sudskih i notarskih dokumenata, davanjem mita, a na način što je navodno postao vlasnik nekoliko zemljišnih posjeda pod lažnim identitetom i učestvovanjem u aktivnostima pranja novca, sa ciljem da nelegalno stekne vlasništvo nad zemljišnim posjedima u društvenom i privatnom vlasništvu na Kosovu.

"Sudija za istragu je odredio ekstradicioni pritvor ovom licu", saopšteno je.

Slijedi, kako su kazali, dalja komunikacija pravosudnih organa Crne Gore i Kosova.

Bonus video: