Državljanin Turske pretučen u Istražnom zatvoru: Cimeri mu slomili arkadu

Prema saznanjima “Vijesti”, menadžment UIKS-a policijskim inspektorima prijavio je da su se s Asimom obračunali njegovi cimeri, pritvorenici Šutaj Turkjan i izvjesni Kapišić.

62988 pregleda 139 reakcija 29 komentar(a)
Uprava zatvora obavijestila policiju o incidentu: Istražni zatvor (Ilustracija), Foto: Luka Zekovic
Uprava zatvora obavijestila policiju o incidentu: Istražni zatvor (Ilustracija), Foto: Luka Zekovic

Pritvorenik Erol Asim pretučen je u sobi Istražnog zatvora u kojoj boravi i navodno je izvukao deblji kraj u tuči s cimerima i slomljena mu je arkada, saznaju “Vijesti”.

Tu informaciju potvrdili su i iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), objasnivši da se incident dogodio prije nekoliko dana i da su o svemu obavijestili policiju.

“Pritvoreno lice E. A. zadobilo je povredu u tuči, posjekotinu izviše oka. Događaj je prijavljen policiji”, kazali su iz spuškog zatvora.

Prema saznanjima “Vijesti”, menadžment UIKS-a policijskim inspektorima prijavio je da su se s Asimom obračunali njegovi cimeri, pritvorenici Šutaj Turkjan i izvjesni Kapišić.

“Uprava za izvršenje krivičnih sankcija preduzela je mjere iz svoje nadležnosti, razdvojili smo pritvorena lica u različite prostorije i procesuirali ih kroz disciplinske postupke”, kazao je sagovornik iz te institucije.

Isti izvor negirao je nezvanične informacije iz zatvorske uprave - da je pretučeni Asim dio kriminalne grupe uhapšenog državljanina Turske Binali Camgoza.

“Prema podacima kojima raspolažemo, oni su uhapšeni u odvojenim policijskim akcijama”, kazao je taj izvor.

Pretučeni Erol Asim takođe je državljanin Turske, a iz UIKS-a objašnjavaju da je u ekstradicionom pritvoru i da čeka izručenje.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da su im od početka jula prijavljene dvije tuče u Istražnom zatvoru.

“Jedna je prijavljena 2. jula, a druga tri dana kasnije”, kazali su iz te bezbjednosne institucije.

“Vijestima” nije rečeno zbog čega je pritvoreni Kapišić iza spuških rešetaka.

Turkjan je optužen da je dio grupe uhapšenog policajca Dalibora Ljekočevića, koja se tereti za uličnu prodaju heroina.

Tom državljaninu Kosova lisice na ruke stavljene su u februaru, u policijskoj akciji “Lovka”.

Turkjan je, tvrde iz Tužilaštva, od 20. januara 2023. godine do 8. februara, dva puta neovlašćeno prodao heroin, a jednom i marihuanu.

U tužilačkim spisima piše da je on, u tom periodu, dva puta NN kupcima iz Podgorice prodao po 10, odnosno 15 grama heroina za po 100 eura:

“Dok je dana 8. 2. 2023. godine u iznajmljenom stanu na adresi Park šuma Zagorič držao 140 PVC pakovanja s opojnom drogom heroin, ukupne bruto mase 29,1 gram i 101 PVC pakovanje s opojnom drogom marihuanom, ukupne bruto mase 221,6 grama, kao i dvije vage za precizno mjerenje opojne droge i novac u iznosu od 490 eura koji potiče od prodaje opojne droge, a koju opojnu drogu i predmete su pronašli ovlašćeni policijski službenici prilikom pretresa stana koji koristi okrivljeni i od istog uz potvrdu oduzeli”, navodi se u spisima predmeta.

Osim Turkjana i Ljekočevića, na optuženičkoj klupi zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga su i brat policajca David Ljekočević, Damir Kuč, Stefan Stefanović i rođena Beograđanka, nastanjena u Podgorici, Natalija Konatar.

Za tuču i samica do 30 dana

Pritvorena i osuđena lica dužna su da se ponašaju u skladu s Pravilnikom, odnosno Kućnim redom, prema kom učestvovanje u tuči i nanošenje tjelesnih povreda spada u teži disciplinski prekršaj i za sobom povlači disciplinsku odgovornost.

Pritvorenici koji su učestvovali u tuči i povrijedili Asima, mogu biti kažnjeni samicom do 30 dana...

Prema Kućnom redu, pritvorena i osuđena lica dužna su da se u međusobnom obraćanju poštuju i uvažavaju, ali i da se pristojno ponašaju prema zaposlenima i posjetiocima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

U teže disciplinske povrede spadaju i vrijeđanje, klevetanje ili nepristojno ponašanje prema bilo kojoj osobi, zatim zagađivanje životnog prostora i znatnije zanemarivanje kolektivne i lične higijene, ugrožavanje svoga zdravlja samopovređivanjem, tetoviranjem ili na drugi način, kretanje ili boravak u nedozvoljenom prostoru, bavljenje hazardnim igrama, podučavanje o načinu izvršenja krivičnih djela prenošenjem ličnog iskustva ili na drugi način...

Za teži disciplinski prekršaj mogu odgovarati i pritvorena ili osuđena lica koja izvrše trampu, prevare ili obmanu bilo koju osobu...

Bonus video: