Savović podnio krivičnu prijavu protiv odgovornog u Opštini Danilovgrad: "Posječeno 13 stabala umjesto tri"

"Na kamion su tovareni ostaci od stabala koja će služiti za ogrijev djece sa čime se veoma ponosim, a ispod isječaka nalazila su se zdrava stabla koja kada se na pilani obrade vrijede oko 4.000 eura", naveo je Savović u prijavi

14508 pregleda 18 komentar(a)
Sječa platana danas u Danilovgradu, Foto: Nenad Savović
Sječa platana danas u Danilovgradu, Foto: Nenad Savović

Danilovgrađanin Nenad Savović podnio je krivičnu prijavu protiv NN odgovornog lica u Opštini Danilovgrad zbog sječe stabala u ulici Vlajka Đuranovića.

On je u prijavi u koju su "Vijesti" imale uvid naveo da je danas oko devet časova prošao tom ulicom i vidio da je zatvorena zbog izvođenja radova te da je "posječeno 13 stabala umjesto tri koliko je izglasano na Skupštini opštine (SO) Danilovgrad, a u korist djece kako bi se napravio kružni tok".

"Zahtijevam da se utvrdi odgovorno lice jer je na veoma podmukao način iskoristio neradne dane i posjekao više stabala nego što je trebalo. Na kamion su tovareni ostaci od stabala koja će služiti za ogrijev djece sa čime se veoma ponosim, a ispod isječaka nalazila su se zdrava stabla koja kada se na pilani obrade vrijede oko 4.000 eura. Želim da znam kao građanin kome su ta stabla isporučena jer po mom shvatanju to je krivično djelo", naveo je Savović u prijavi.

Opština Danilovgrad posjekla je danas više platana da bi izgradila kružni tok ispred Osnovne škole "Vuko Jovović" u centru grada.

Savović je ranije danas kazao "Vijestima" da je Opština, iako su najavili da će posjeći samo tri platana "ispred Osnovne škole napravila masakr".

On je tada "Vijestima" rekao i da je policija došla da ga hapsi.

Odbornik Preokreta u Skupštini Opštine Danilovgrad Vuk Iković kazao je prije dva dana da kružni tok ispred škole ne rješava saobraćajne gužve u centru Danilovgrada.

Iz Opštine su juče poručili da je izgradnja saobraćajnice na mjestu ukrštanja Ulica Vlajka Đuranovića i Bokeljskih brigada, Njegoševa i Lazara Đurovića nasušna i prijeko potrebna investicija koja za cilj ima umirenje saobraćaja na najfrekventnijoj saobraćajnici u gradu, na kojoj trenutno ima veliki broj konfliktnih tačaka.

Poručili su da će tri platana od osam morati da budu posječeni.

Bonus video: