Tokom vikenda uhapšeno 69 osoba zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Službenici saobraćajne policije podnijeli su 252 prekršajne prijave, izdali 1.534 prekršajna naloga, oduzeli 46 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja

1860 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori je, tokom vikenda, uhapšeno 69 osoba zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Iz Uprave policije su kazali da se tokom vikenda dogodilo 40 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri osobe teže povrijeđene, a 16 lakše.

Službenici saobraćajne policije podnijeli su 252 prekršajne prijave, izdali 1.534 prekršajna naloga, oduzeli 46 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

“Uhapšeno je 69 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od čega 17 u Podgorici i po 11 u Baru i Kolašinu”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, u Kolašinu je sankcionisano pet vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom kojima je istekla važnost saobraćajne dozvole.

“U jednom slučaju podnijeta je prekršajna prijava i protiv pravnog lica i odgovornog u pravnom licu, zbog toga što su vozaču dozvolili da upravlja vozilom kojem je istekla važnost saobraćajne dozvole”, dodali su iz policije.

Oni su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Bonus video: