Rakiti zadržavanje do 72 sata, tvrdi da je V.B. pokušao da ga reketira i da mu je uznemiravao porodicu i prijatelje

Advokat Milonjić je kazao da je njegovom branjeniku zadržavanje određeno zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična djela - ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

32113 pregleda 41 reakcija 8 komentar(a)
Sinoć nakon hapšenja Rakite u Budvi, Foto: Screenshot
Sinoć nakon hapšenja Rakite u Budvi, Foto: Screenshot

Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Aleksandru Rakiti određeno je zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da je sinoć, u Budvi, pokušao da ubije V.B.

On je tužiocu rekao da je oštećeni juče pokušao da ga reketira, ali i da je uznemiravao njegovu porodicu i prijatelje...

To je za "Vijesti" kazao njegov branilac, advokat Božo Milonjić.

Rakita je uhapšen sinoć, dva sata nakon ponoći, u Budvi.

Milonjić je kazao da je njegovom branjeniku zadržavanje određeno zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična djela - ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Pritvorski osnov je opasnost od bjekstva i uticaja na svjedoke. On je pred višim državnim tužiocem u Podgorici iznio odbranu, do detalja opisao kritični događaj i šta ga je motivisalo i navelo da izvrši krivično djelo. Takođe, do detalja je opisao ponašanje oštećenog tog i prethodnih dana u Budvi, u odnosnu na samog osumnjičenog, članove njegove porodice i njegove prijatelje. On je priznao izvršenje krivičnog djela", kazao je Milonjić.

Rekao je da očekuju da će Rakita sjutra biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji će se izjasnisti o predlogu tužilaštva za određivanje pritvora.

"Do nemilog događaja došlo je ne samo zbog ponašanja okrivljenog, već i zbog ponašanja oštećenog koji je od ranije poznat Upravi policije i koji je u Budvi prepoznat kao osoba sklona devijanstnom ponašanju. Očekujemo od nadležnih institucija da obrate pažnju na ovakva lica koja se slobodno kreću u metropoli turizma, a posebno zbog svega što se dešava u našem društvu", rekao je Milonjić.

Advokat Rakite potvrdio je za "Vijesti" da je oštećenji V.B. pokušao da reketira okrivljenog.

"Moj branjenik je trpio reket i iznudu od strane oštećenog. To reketiranje i iznuda trajali su u kontinuitetu tokom jučerašnjeg dana. Slučaj i ponašanje oštećenog juče tokom dana prijavljeno je policiji u Budvi. Zašto policija nije reagovala i nije privela oštećenog zbog saslušanja na sve ove okolnosti, ostaje da se utvrdi u daljem toku postupka i da neko iz Uprave policije na to da odgovor. Informisan sam da je sinoć, tokom noći, jedno lice saslušano u policiji i da je opisalo da je oštećeni na jednom brodu uznemiravao ljude, upadao na tuđe posjede, uznemiravao građane, ali da na to niko nije reagovao, iako je bilo prijavljeno policiji", kazao je Milonjić.

Bonus video: