Bar: Zbog oštećenja zastave Crne Gore i Evropske unije prekršajno će odgovarati njemački državljanin

"Oštećene zastave su se nalazile na jarbolu ispred zgrade Opštine" naveli su iz Uprave policije

14430 pregleda 13 komentar(a)
Detalj iz Bara, Foto: Opština Bar
Detalj iz Bara, Foto: Opština Bar

Iz Uprave policije je saopšteno da će zbog oštećenja državne zastave Crne Gore i zastave Evropske unije ispred Opštine Bar prekršajno odgovarati njemački državljanin M.J.K. (21) sa prebivalištem u Baru.

"U službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bar je 2. jula pristupilo lice zaposleno kao obezbjeđenje zgrade Opštine Bar, koje je prijavilo da je istog dana u ranim jutarnjim časovima od strane nepoznatog lica oštećena državna zastava Crne Gore, kao i zastava Evropske unije, koje su se nalazile na jarbolu ispred zgrade Opštine", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici barske policije su, kako je saopšteno, postupajući po prijavi, identifikovali počinioca.

"Od njega su prikupljena obavještenja na zapisnik u odnosu na pomenute okolnosti, te je sa svim upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru", dodaje se.

Tužilac se, kako su kazali, izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

"Policijski službenici su protiv M.J.K. podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 22 Zakona o javnom redu i miru", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: