Državljaninu Turske 12 dana zatvora zbog posjedovanja marihuane

"S obzirom da okrivljeni nije imao novčanih sredstava za plaćanje novčane kazne, ista je preinačena u kaznu zatvora u trajanju od 12 dana", saopšteno je iz Suda za prekršaje u Budvi

9726 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državljanin Turske T.F. (33 ) proglašen je pred Sudom za prekršaje u Budvi krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 300 eura zbog toga što je sinoć u apartmanu u Starom gradu Budva utvrđeno da je posjedovao manju količinu opojne droge marihuana namijenjene ličnoj upotrebi.

“Rješenjem je odlučeno i da se predmetna opojna droga trajno oduzme i preda Upravi policije na uništenje", kazao je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

Dežurna sutkinja Katarina Vujačić Vuksanović je odredila, saopštio je Đukanović, da se novčana kazna izvrši odmah po izricanju, ali kako okrivljeni nije imao novčanih sredstava za plaćanje novčane kazne, ista je preinačena u kaznu zatvora u trajanju od 12 dana.

"Odmah po donošenju rješenja o zamjeni novčane kazne u kaznu zatvora, okrivljeni je upućen na izdržavanje u UIKS Spuž”, dodao je Đukanović.

Bonus video: