Lažna dojava o bombi u hotelu "Podgorica" i soliteru pored

Dojava da su eksplozivne narave postavljene stigla je na broj policijskog službenika

38219 pregleda 59 reakcija 36 komentar(a)
Hotel "Podgorica", Foto: Luka Zeković
Hotel "Podgorica", Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.07.2023. 18:35h

Dojava da je u hotelu "Podgorica" i soliteru pored hotela, koji se često naziva zgrada "Bemaxa", postavljene bombe, bila je lažna.

Zbog ove dojave policja je danas evakuisala ljude iz ove dvije zgrade.

Dojava da su eksplozivne naprave postavljene stigla je na broj policijskog službenika.

Iz kompanije "Bemax" su rekli da se njihove prostorije ne nalaze u zgradi za koju je danas policiji stigla dojava o podmetnutoj bombi, kako se navodi u saopštenju policije.

"U svim useljenim poslovnim prostorima u toj zgradi korisnici su firme koje nemaju nikakve povezanosti sa Bemax-om. Na krovu zgrade se samo nalazi reklama naše kompanije, a sjedište Bemax-a i svi naši zaposleni su na sasvim drugoj adresi. Jedini razlog zbog kojeg se ta zgrada povezuje sa Bemax-om je to što smo izvodili radove na njoj i za taj posao dobili određeni broj kvadrata poslovnog prostora, koji je odmah stavljen u promet na tržištu nekretnina i nikada nije korišten za bilo kakve potrebe kompanije", ističe se u saopštenju "Bemaxa".

Iz te kompanije su dodali da vjeruju da će "crnogorska policija profesionalno obaviti svoj posao i zaštititi ljude koji rade u zgradi, te da će brzo doći do osobe koja je uputila prijetnje aktiviranjem bombe, zloupotrebljavajući ime naše kompanije kao povod za potencijalni teroristički akt i da će preduzeti sve zakonom propisane mjere kako bi počinilac bio priveden pravdi".

"Kompanija Bemax, bez obzira na to što se naše prostorije ne nalaze u toj zgradi, stoji na raspolaganju nadležnim državim institucijama za sve eventualne potrebne informacije i pomoć u sprovođenju istrage, navode u saopštenju.

Bonus video: