UP: Zbog zloupotrebe droga tri osobe će odgovarati krivično

U Podgorici je u tri odvojene policijske aktivnosti pronađena droga

4979 pregleda 2 komentar(a)
Policija, Foto: Uprava policije
Policija, Foto: Uprava policije

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da će tri osobe krivično odgovarati zbog zloupotrebe droga.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su u srijedu u tri odvojene aktivnosti, koje su bile usmjerene na otkrivanje i suzbijanje ulične prodaje droge, uhapsili dvije osobe, a protiv jedne podnijeli krivičnu prijavu", saopšteno je iz Uprave policije.

Podgorička policije je, kako se navodi, u srijedu oko 13.00 časova u ulici Radosava Burića kontrolisala Z.M. (54), kod kojeg je pronađeno osam komada tableta sa liste opijata a kod N.V. (40) su pronađene dvije.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je Z.M. dvije tablete sa liste opojata poklonio N.V., nakon čega je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se Z.M. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga", dodaje se u saopštenju UP.

Oko 15.00 časova u Ulici kralja Nikole kontrolisan je, kako su kazali iz policije, D.Š. (47), kod koga su pronađene ukupno 22 tablete sa liste opijata.

"Sumnja se da je D.Š. imao namjeru da ih stavi u uličnu prodaju na području Podgorice. On je uhapšen po nalogu postupajućeg tužioca zbog sumnje da je izvršio krično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je.

Tokom trajanja koncerta koji je organizovan u ulici Njegoševoj, kako se navodi, policija je sinoć izvršila obilazak Njegoševog parka gdje su zatečene dvije osobe u konzumaciji tzv. džointa, M.Š. (29) i A.S.O. (22) državljanka Republike Turske.

"Sumnja se da je M.Š. omogućio A.S.O. uživanje opojne droge marihuana, te će protiv njega, po nalogu postupajućeg tužioca biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: