Učestvuje Tigar non stop, kupio nam je šest džipova

Uhapšeni policajac Petar Lazović žalio se Darku Šariću da je sav novac potrošio na kolege i da im samo Ranko Ubović pomaže, ustvrdivši da im je taj biznismen za posao kupio automobile. Uprava policije ne odgovara na pitanja o luksuznim automobilima koje je koristio Odsjek za posebnu operativnu podršku. Ćute i na pitanje da li je ta vozila kupio i policiji poklonio vlasnik Bemaxa

124666 pregleda 79 reakcija 79 komentar(a)
Policajci pozirali za Zvicera (zabranjeno preuzimanje fotografija), Foto: Skaj/Vijesti
Policajci pozirali za Zvicera (zabranjeno preuzimanje fotografija), Foto: Skaj/Vijesti

Uprava policije ćuti na pitanja Vijesti gdje su džipovi koje je vozio batinaški odred Petra Lazovića, a za koje on tvrdi da ih je policiji poklonio vlasnik Bemaxa, Ranko Ubović.

Uhapšeni pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije time se preko kriptovane Skaj aplikacije pohvalio navodnom narko-bosu iz Pljevalja, Darku Šariću.

“Brate ovo mogu ja sa momcima, ja sam sve svoje pare što sam imao podijelio momcima, da Z ne zna, da bi me pratili, ja ne stajem i ne može ni u da me spriječi zna on. Dao sam ja već sve brate, učestvuje Tigar non stop kupio nam je 6 džipova”, piše policajac.

Objašnjava da su automobili 2017. godište - “tojote, X5 itd”...

“Šta god bi tražio da bi on bez riječi, samo ja neću nikom da tražim”, dodaje taj uhapšeni bezbjednjak.

Lazović je automobile koje koristi njegov tim pominjao i u grupnom čatu sa šefom kavačkog klana, Radojem Zvicerom i odbjeglim kolegom Ljubom Milovićem.

Njima se hvalio kako kroz Budvu, bijelim “X6”, traži pripadnike organizovane kriminalne grupe škaljarski klan.

Takođe, poslao je i fotografiju na kojoj se, parkirana ispred porodične kuće njegovog oca, vide dva automobila - službeni “audi” koji je dužio stariji Lazović i crna “tojota”.

Te automobile koristili su službenici nekadašnjeg Odsjeka za posebnu operativnu podršku Uprave policije, koja je radila u sklopu SPBOK-a, kojim je rukovodio tadašnji pomoćnik direktora policije Zoran Lazović.

Uprava policije, međutim, ne odgovara na pitanja Vijesti da li su ih uopšte dobili kao donaciju od kompanija Bemax, Ubovića ili bilo kog drugog.

Bez odgovora ostalo je i pitanje ako su “džipove” dobili kao donaciju, kada su ih dobili, od koga i da li je javnost o tome obaviještena...

Iz te institucije ostali su nijemi i na pitanja da li su ti automobili registrovani na MUP, odnosno UP, koja vozila su u pitanju i ko ih je koristio, odnosno, da li su se njima služili samo pripadnici SBPOKK, odnosno njihov “posebni” tim, ali i na pitanje gdje su ti automobili sada.

Uhapšeni tajni agent nekoliko puta pominje te automobile, u komunikaciji sa kriminalcima, a šalje im i fotografije uhapšenih pripadnika škaljarskog klana dok ih muče u vozilima... Osim toga, slao im je i fotografije “iz gepeka”...

Mučenje u automobilu
Mučenje u automobilufoto: Skaj/Vijesti

Zabranjeno preuzimanje fotografija

Odsjek za posebnu operativnu podršku kojim je neformalno rukovodio mlađi Lazović koristio je više luksuznih četvorotočkaša i gotovo uvijek su, na teren, išli sa po tri automobila.

Njihove automobile pominjali su i rijetki pripadnici škaljarskog klana koji su se još 2020. ili 2021. godine odvažili da prijave zlostavljanje...

“Ubacili su me u ‘X5’, a potom počeli da maltretiraju, udaraju, psuju, prijete...”, samo je jedno od svjedočenja...

No, iako su škaljarci prije dvije ili tri godine pominjali Lazovića, njemu su lisice na ruke stavljene tek prošle godine.

Nekadašnji tajni agent uhapšen je 18. jula 2022. godine, a SDT ga tereti ga da je kao službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost, privremeno raspoređen u policijski SBPOKK, radio za mafiju, umjesto protiv nje.

Specijalno tužilaštvo početkom januara podiglo je optužnicu protiv njega, odbjeglog policajca Milovića, Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Prema navodima optužnice, ta kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Lazović je obuhvaćen i u još nekoliko predmeta SDT-a, a svi se odnose na organizovanu kriminalnu grupu kavčani.

Tokom iznošenja odbrane, negirao je izvršenje krivičnih djela, tvrdeći da je članove tog klana hapsio, a ne s njima drugovao.

Iz Lazovićevog pravnog tima ranije su saopštili da izloženost njihovog branjenika javnom mnjenju i osudi traje kontinuirano više od godinu.

Konstatovali su da protiv njega ne postoji nijedan dokaz, osim poruka sa Skaj ECC aplikacije.

Mlađeg Lazovića terete da je, pod plaštom službenika Uprave policije, radio za organizovanu kriminalnu grupu kavački klan

Za smrt Hodžića i Spahića sumnjiče 31 kavčanina

Specijalno državno tužilaštvo osumnjičilo je još deset osoba zbog ubistva Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića, u oktobru 2020. godine.

Po njihovom nalogu, lisice na ruke juče su stavljene Podgoričaninu Bojanu Bešoviću, a kriivčna prijava podnijeta je proitv odbjeglih K. M., A. P., N. S., A. D., M. K. i Lj. A.. kao i trojca R. M.,Z. K. i B. B., koji su u zatvoru.

SDT ih tereti da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo putem pomaganja, saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

On je objasnio da je zbog ubistva dvojice Barana SDT u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, pokrenulo krivični postupak protiv 31 okrivljenog lica:

“Za koja je, na nivou osnovane sumnje, utvrđeno da su pripremali ubistva oštećenih, izvršili njihovo lišenje života, a potom prikrivali tragove i dokaze o izvršenom djelu, čime su sa odgovarajućim stepenom sumnje utvrđene sve činjenice i okolnosti događaja koji je predmet krivičnog postupka”, naveo je Radonjić.

Hodžić i Spahić ubijeni su 14. oktobra 2020. godine u danilovgradskom naselju Stanjevića Rupa.

Istražitelji nikada nijesu pronašli njihova tijela.

Hodžić je slovio za vojnika škaljarskog klana, a Spahić nije imao krivični dosije i nije bio povezan sa organizovanim kriminalnim grupama.

Za to, dvostruko ubistvo, SDT je u avgustu prošle godine osumnjičilo vođe i visokopozicionirane članove kavačkog klana Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Igora Božovića, Milana Vujotića, Radoja Žutog Živkovića, Dragana Kneževića i Stefana Kraljevića.

Prethodno, za to ubistvo osumnjičeni su Beograđani Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i crogorski državljanin sa prebivalištem u Srbiji Ratko Živković.

Nakon što je obznanjeno da Belivuka i njegovu ekipu sumnjiče za ta ubistva, iz SDT-a su saopštili da su Velja Nevolja, Miljković i Janković likvidirali Hodžića i Spahića, a da im je u tome pomogao Živković tako što je, u cilju realizacije kriminalnog plana, prethodno obezbijedio kuću u koju su namamljeni pa likvidirani.

Nedavno, SDT je ponovo hapsilo zbog ubistva škaljarca i njegovog zeta - lisice na ruke tada su stavljene Živkovićevim sestrićima Blagoju i Dejanu Gašiću, Davoru Perović i M. N. Privođenje pravdi tada su izbjegli Cetinjani Nenad Neno Kaluđerović i Darko Prelević.

Bonus video: