Podgoričanin kazao da su njegove stvari pronađene u podrumu solitera: “Zaboravio” na pancir, bombe...

Policija pregledom solitera pronašla nekoliko paketa i torbi intervencijske opreme koju koriste policijske i vojne formacije

43979 pregleda 346 reakcija 86 komentar(a)
I gasni pištolji u podrumu zgrade, Foto: Uprava policije
I gasni pištolji u podrumu zgrade, Foto: Uprava policije

Podgoričanin M.M. kazao je policiji da su njegove stvari pronađene u podrumu solitera pored hotela “Podgorica” i da je pakete i torbe sa intervencijskom opremom koju koriste i policijske i vojne formacije ostavio tu prije nekoliko godina i zaboravio na njih, saznaju “Vijesti”.

Paketi sa opremom pronađeni su kada je Uprava policije (UP) krenula u pregled te zgrade i hotela “Podgorica”, a nakon što je tokom dana telefonom dojavljeno da je u tim objektima navodno postavljena eksplozivna naprava.

M.M. je policiji ispričao da je do 2016. bio član Specijalne antiterorističke jedinice i da je gas maske posjedovao dok je tamo radio, a da ih je uzeo prilikom čišćenja magacina i da su bile u lošem stanju i namijenjene da se unište.

Isto objašnjenje je dao i za šok bombe, za pancir je rekao da je dobio od kolega iz Mađarske, a da je sve ostale stvari nabavio prilikom sportskih i državnih manifestacija, i da ih je ostavio u podrumu prije šest-sedam godina i na njih zaboravio.

Policija je u podrumskim prostorijama pronašla pakete u kojima se nalazi pancir, veliki broj zaštitnih vojnih maski, baklji i teleskopskih palica...

Tokom pretresa policija je pronašla i vreću u kojoj su bile ručne - fleš i dimne bombe, startni - gasni pištolj, ali i veliki broj crvenih majica sa državnim grbom. Prema zakonu, takvu opremu mogu da nabave i koriste samo Uprava policije i vojska tokom intervencija, a kupovina intervencijske opreme zabranjena je za pravna i fizička lica.

Nakon što je UP oduzela opremu, otvorena je istraga tokom koje treba da se utvrdi ko je i zbog koje namjene nabavio intervencijsku opremu i ostavio je u podrumu zgrade.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica Duško Milanović potvrdio je “Vijestima” da je po nalogu tog tužilaštva oduzeta oprema koju je policija našla u podrumu višespratnice na obali Morače.

“Oprema je oduzeta i sada se sve provjerava. U dogovoru sa postupajućim tužiocem obavijestićemo i Specijalno državno tužilaštvo”, kazao je Milanović.

Tu zgradu gradila je kompanija “Bemax”, iz koje su juče saopštili da se njihove prostorije ne nalaze u tom objektu.

Bonus video: