Racija u hotelu "Podgorica", Uboviću oduzeto šest vozila

"Bez papira i bez dokumenata su ušli, i juče i danas", kazao je Madžgalj, tvrdeći da iza jučerašnje lažne dojave o bombi stoje premijer i ministar unutrašnjih poslova

187189 pregleda 330 reakcija 328 komentar(a)
Racija u hotelu "Podgorica", Foto: Luka Zeković
Racija u hotelu "Podgorica", Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.07.2023. 19:30h

Pripadnici policije danas su obavili raciju u hotelu “Podgorica”, tokom koje je oduzeto šest automobila u vlasništvu biznismena Ranka Ubovića, saznaju "Vijesti".

Iz Uprave policije su se oglasli saopštenjem u kom su naveli da su službenici izvršili operativno – taktičku radnju "Racija" i izvršili pregled jednog hotela u Podgorici, a u kojem borave lica interesantna za službu, kao i pregled određenog broja vozila.

"Policija je radi provjere, uz uredno izdate potvrde o privremenom oduzimanju, oduzela šest vozila visoke klase", zaključuje se u saopštenju.

Oduzete stvari
foto: Uprava policije
Oduzete stvari
foto: Uprava policije

Ubović se nalazio u hotelu u trenutku racije.

Madžgalj
Madžgaljfoto: Luka Zeković

Direktor hotela Bojan Madžgalj rekao je da ne zna šta je razlog današnjeg pretresa i tvrdi da iza jučerašnje lažne dojave o bombi stoje premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Hotel "Podgorica" juče je pregledan nakon dojave da je u tom objektu i zgradi pored postavljena eksplozivna naprava.

Madžgalj je kazao da dvije godine trpe "medijski linč".

"Gosti bježe iz našeg hotela. Juče je lažna dojava o bombi bila kreirana od strane bivšeg premijera Abazovića i Adžića jer je to bio jedini način da dođu kod nas i provjere šta se dešava u našem hotelu i soliteru pored", rekao je Madžgalj novinarima.

"Kod nas su radili već par pretresa, sama politika ne dozvoljava ulazak službenih lica u sobe gdje su gosti. Juče su kreirali lažnu dojavu. Kriminalistička policija je u stopu pratila antidiverzante, što ne bi smjelo kada je u pitanju dojava o bombi. Pregledali su svaku torbu i novčanik. Juče su otišli odavde vidno iznervirani i danas su napravili raciju. Ponašali su se bezobrazno, bacili su nas na pod, galamili su. Želio bih da skrenem pažnju na njihovo ponašanje, a mi ćemo se dalje s njima boriti na sudu", dodaje Madžgalj.

Tvrdi da su bacali goste sa stolica.

"Legitimisali su goste, pretresali vozila po parkingu, ništa nisu našli. Radnici su vidno iznervirani, žele da napuste hotel. Ne znam da li su Abazović i Adžić svjesni da ugrožavaju egzistenciju 60 zaposlenih, a prije dvije godine su dolazili i koristili usluge hotela. Bez papira i bez dokumenata su ušli, i juče i danas", kazao je Madžgalj.

Bonus video: