URA: Abazović još jednom razotkrio vrh kriminalne piramide, Tužilaštvo da reaguje

"Na vrhu prioriteta za dalji napredak Crne Gore nam je borba protiv protiv organizovanog kriminala i korupcije", navodi se u saopštenju GP URA

9921 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
GP URA, Foto: URA
GP URA, Foto: URA

Iz Građanskog pokreta URA (GP URA) su kazali da je predsjednik Vlade Dritan Abazović i predsjednik te partije još jednom razotkrio vrh kriminalne piramide i da Tužilaštvo treba da reaguje.

"Sve ono što je u proteklih godinu dana premijer Dritan Abazović govorio o kriminalu u Crnoj Gori i ljudima koji se nalaze na vrhu kriminalne piramide iz dana u dan samo se potvrđuje kao tačno", navodi se u saopštenju GP URA.

U četvrtak je, kako se navodi u saopštenju, nakon dojave o bombi "Uprava policije pronašla u soliteru kod hotela "Podgorica" protivzakonitu opremu koju mogu da posjeduju i koriste samo policija i vojska i to, prema njihovim riječima, pakete i vreće u kojima su se našli veliki broj pancira, zaštitnih vojnih maski, baklji, palica, fleš i dimnih bombi, razna pirotehnička sredstva, kao i startni - gasni pištolj.

"Kada imamo u vidu sve što se dešavalo i što je prijetilo da se desi u prethodnih par godina, jasno se potvrđuju optužbe premijera Dritana Abazovića da su ljudi povezani sa Bemaksom u više navrata pokušavali da destabilizuju državu izazivajući sukobe, što im na sreću Crne Gore i njenih građana do sada nije pošlo za rukom", kazali su iz GP URA.

Na vrhu prioriteta za dalji napredak Crne Gore im je, kako su kazali, borba protiv protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Zbog suprostavljanja svim onim ljudima koji su u prethodnih 30 godina bili nosioci kriminalnih aktivnosti, smo konstantno, a pogotovo premijer Dritan Abazović, bili na udaru njihovih portparola u političkom životu Crne Gore i njihovih propagandnih medija", saopšteno je iz URA-e.

Pohvalili su, kako se navodi, Upravu policije na uspješnoj akciji, a Tužilaštvo pozvali da reaguje.

"Sada je na Tužilaštvu da svojim istražnim radnjama dođe to stvarnih vlasnika ove opreme. Sigurni smo da svi građani i građanke žele da žive u državi u kojoj je ona jača od mafije, zato borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nema alternativu, a na državi, njenim institucijama, kao i svim budućim vlastima ostaje da tu borbu dovedu do kraja, jer je to jedini put koji Crnu Goru može voditi dalje naprijed", saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Bonus video: