Piperović: Policija da vrati automobile Uboviću, Abazović koristi policiju da pravi nered po Podgorici

"Dobio sam informaciju, jer sam zbog porodičnih razloga u Ulcinju, da nije izdata potvrda za šest oduzetih automobila starosti, što je važno, između dvije godine i tri mjeseca. Ako nešto traže u njima ne znam što bi mogli da nađu, a tiče se, Skaj prepiske", rekao je Piperović

52616 pregleda 576 reakcija 264 komentar(a)
Piperović, Foto: Boris Pejović
Piperović, Foto: Boris Pejović

Pravni zastupnik kompanije "Bemax" i Ranka Ubovića, advokat Zoran Piperović, pozvao je Upravu policije da vrati njegovom klijentu automobile koje su mu danas oduzeli, optuživši premijera Dritana Abazovića da koristi policiju da pravi nered po Podgorici.

"Dobio sam informaciju, jer sam zbog porodičnih razloga u Ulcinju, da nije izdata potvrda za šest oduzetih automobila starosti, što je važno, između dvije godine i tri mjeseca. Ako nešto traže u njima ne znam što bi mogli da nađu, a tiče se, Skaj prepiske. MUP mora da da potvrdu o privremeno oduzetim predmetima u trajanju od 90 dana, kao rok za oduzimanje vozila. Ja apelujem, kao neko ko se bavi 43 odine ovim poslom, da auta vrate odmah. Nikome nije potrebno da se bruka. Oni znaju da će da ih vrate i kao da nije bilo ništa", rekao je Piperović "Vijestima".

On je kazao da ovdje mora da se sačuva obraz institucije.

"I da naglasim - kome je potrebna ova cirkuska predstava? Zašto je podmetnuta bomba bila u stvari 'tempirana bomba' da bi se došlo do prostorija privatnih Ranka Ubovića i da bi se Ubović pretresao, sad sam na portalima gledao snimak pretresa i ostao bez teksta. Da naglasim glavno - od prvog trenutka ja sam od premijera i nadležnih službi samo tražio jedno, a to su dokazi. Nikada nisam rekao ovaj je kriv, onaj nije kriv, samo sam govorio dajte dokaze i nema problema. U nedostatku dokaza i kada je umislio da su mu tužilaštvo i sudovi okrenuli leđa, moj komšija je krenuo u privatni rat protiv Bemaxa i Ranka Ubovića. I to bi bio njegov problem da za to ne koristi državne resusre. Ne može se pretvarati pregled u pretres, ne mogu se prevrtati po hotelu stranci, konobari, kuvari...da bi zalegao i Ubović. Postoji zakon, postoji procedura, postaoje nalozi suda, postoji sud. Ko je god što zgriješio mjesto mu je u Spužu, ali premijer jedne zemlje, uzimajući nadležnost institucija i koristeći policiju da pravi nered po Podgorici to je skandalozno, makar to činio moj prvi komšija", kazao je on.

Advokat je ocijenio da će Abazović, ako "nastavi ovako" dovesti ljude u percepciju da ovdje zakon ne postoji.

"Da ne postoji zakonski red, da ne postoji procedura, da postoji samo ispunjavanje volje i paranoidne želje Dritana Abazovića. I izgleda da je pravda uvijek tačna, a to je: započeo je mandat sa Ubovićem i Bemaxom, ništa inflacija, ništa poljoprivreda, ništa bankarski sektor, ništa turizam, i završiće ga sa Ubovićem i Bemaxom", porčio je Piperović.

On je kazao da je policija oduzela šest automobila koji su u vlasništvu firme Easy drive, u kom je odgovorno lice Mirjana Burzan.

"Mislim da je to lizing firma. Sve račune za pomenuta vozila su mi dostavili i svi su ocarinjeni 4. marta 2022. godine, 14. marta 2022. godine i 14. juna 2023. godine", rekao je Piperović.

Bonus video: