FOTO U Podgorici, Danilovgradu i Tuzima policija oduzela puške, pištolje, municiju, vozila visoke klase...

Iz Uprave policije su kazali da je pretresima objekata, na jednoj lokaciji u Tuzima koju koristi V.N. u selu Barlaj, policija pronašla i oduzela sedam pušaka i dva pištolja

55338 pregleda 11 komentar(a)
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije

Uprava policije saopštila je danas da je aktivnostima Regionalnog centra bezbjednosti "Centar" oduzeto 17 komada oružja, municija i šest vozila visoke klase i druge stvari i predmete.

U saopštenju se dodaje da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Centar" danas na teritoriji Podgorice, Danilovgrada i Tuzi, sprovodeći više odvojenih aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu kod građana, izvršili pretrese na više lokacije, kao i raciju u jednom hotelu, što je rezultiralo oduzimanjem arsenala oružja, municije, vozila i drugih predmeta.

"Nadalje, službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, postupajući po naredbi nadležnog suda, izvršili pretrese stana i drugih prostorija koje koristi V.K. (27). Pripadnici policije su pretresom pronašli i oduzeli: dva pištolja – jedan CZ cal. 9mm i Vzor cal 7.65 mm, dvije automatsku pušku, poluautomatsku pušku, tri okvira za puške, opštički nišan za snajpersku pušku, 224 komada municije, tri štapina od kojih dva sa detonatorskim kapislama i druge predmete", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da su kriminalističkom obradom i sprovedenim radnjama, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici uhapšeni V.K i R.Š. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je tužilac naložio da se protiv lice Ž.K. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se navodi da je podgorička policija je, nakon što je uhapsila Ž.V. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, a na osnovu naredbe nadležnog sudije, u mjestu Piperi pretresla stan i druge prostorije koje koristi ova osoba.

"Tom prilikom policija je pronašla i oduzela dva poluautomatska pištolja, djelove eksplozivne naprave, sporogoreći štapin, signalni pištolj i 12 komada municije različite vrste i kalibra. On će zbog navedenog krivično odgovarati za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je pretresima objekata, shodno naredbi nadležnog suda, na jednoj lokaciji u Tuzima koju koristi V.N. u selu Barlaj, policija pronašla i oduzela sedam pušaka i dva pištolja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da su njeni službenici toga službenici danas izvršili operativno – taktičku radnju "Racija" i izvršili pregled jednog hotela u Podgorici, a u kojem borave lica interesantna za službu, kao i pregled određenog broja vozila.

"Policija je radi provjere, uz uredno izdate potvrde o privremenom oduzimanju, oduzela šest vozila visoke klase", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: