Taksisti 20 dana zatvora zbog odbijanja alkotesta, Australijancu zbog posjedovanja kokaina kazna od 600 eura

Uz kaznu L.R. (33) izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od četiri mjeseca. M.G.W (34) iz Australije kazna naplaćena po donošenju odluke

11343 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi, odjeljenje Kotor Jelena Stanišić je okrivljenom L.R. (33) državljaninu Crne Gore izrekla kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, zato što je rano jutros u Škaljarima upravljao taksi vozilom i odbio da se podvrgne alkotestiranju.

"Uz kaznu mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od četiri mjeseca", navodi se u saopštenju predsjednika Suda za prekršaje u Budvi Marka Đukanovića.

U odvojenom postupku, državljanin Australije M.G.W (1999) kažnjen je 600 eura zbog toga što je, kako je saopšteno, kod njega u ranim jutarnjim časovima prilikom pregleda lica u lokalnoj diskoteci u Kotoru pronađena manja količina kokaina za ličnu upotrebu.

"Kazna je naplaćena odmah po donošenju odluke, a opojna droga je trajno oduzeta i biće predata Upravi policije na dalju nadležnost i postupanje”, saopštio je Đukanović.

Bonus video: