PES: SDT i Novović udarili u centar kriminalne hobotnice

"Možemo samo da se zapitamo, kakav bi tek rezultat imalo SDT, da imaju punu podršku od policije i ANB, čiji djelovi u koordinaciji sa dijelom političara permanentno opstruiraju SDT i dio su specijalnog rata protiv Novovića"

17348 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Hapšenje Veselina Veljovića, jednog od stubova mračne trodecenijske vladavine DPS-a kojem se pripisuje koordinacija i učestvovanje u svim nepočinstvima te vlasti, dokaz je ne samo da SDT i GST Vladimir Novović imaju hrabrosti, već da imaju znanja i volje da se uhvate u koštac sa najopasnijim djelovima kriminalne hobotnice u Crnoj Gori, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

Veljović je uhapšen jutros u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Iz PES-a navode da je hapšenje Veljovića "najbolji odgovor na specijalni rat koji protiv SDT i GST vodi dio političara preko svojih izvršilaca - njima bliskih medijskih djelatnika".

"Za ozbiljan pristup istragama i pripremi predmeta, a koje zahtjeva veliko vrijeme i rad, neozbiljni političari to predstavljaju neradom i nedostatkom hrabrosti. Možemo samo da se zapitamo, kakav bi tek rezultat imalo SDT, da imaju punu podršku od policije i ANB, čiji djelovi u koordinaciji sa dijelom političara permanentno opstruiraju SDT i dio su specijalnog rata protiv Novovića", navode iz PES-a.

Dodaju da će formiranjem 44. Vlade, SDT "dobiti punu podršku od svih institucija".

"Pogotovo od policije i ANB, čime će nam ovakve akcije biti svakodnevne i redovne", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: