URA: Pozdravljamo akciju policije i tužilaštva, da nastave u ovom smjeru sve do vrha kriminalne piramide

"Za razliku od nekih političkih partija i pojedinaca Građanski pokret URA je izričito protiv selektivnosti kada je borba za pravdu u pitanju, ni po babu ni po stričevima, svi koji su se ogriješili o zakone naše države moraju izaći pred lice pravde"

9427 pregleda 11 komentar(a)
Privođenje Veljovića u SPO, Foto: Dušan Cicmil
Privođenje Veljovića u SPO, Foto: Dušan Cicmil

Građanski pokret URA (GP) pozdravio je akciju Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) koje je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapsilo više lica, a između ostalih, i bivšeg direktora Uprave policije (UP) Veselina Veljovića.

Oni se sumnjiče da su krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Veljović je uhapšen jutros u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, saznaju "Vijesti".

"Ovim se još jednom potvrđuje sve ono što Dritan Abazović i URA govore u posljednjih godinu dana", saopštili su iz GP URA.

Iz te partije ohrabrili su tužilaštvo "da nastavi u ovom smjeru sve do vrha kriminalne piramide koja je ojadila Crnu Goru u protekle tri decenije".

"Za razliku od nekih političkih partija i pojedinaca Građanski pokret URA je izričito protiv selektivnosti kada je borba za pravdu u pitanju, ni po babu ni po stričevima, svi koji su se ogriješili o zakone naše države moraju izaći pred lice pravde".

Iz URE navode da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nema alternativu "ako želimo da živimo u državi pravde, jakih institucija, slobode, prosperiteta i postanemo nova članica Evropske unije".

Bonus video: