Demokrate: Hapšenje Veljovića znak nade i novog početka za Crnu Goru, rad SDT-a osnažio povjerenje građana

"Crna Gora i njeni građani su dugo godina bili žrtve kriminalnih struktura kojima su kompromitovane državne strukture obezbjeđivale podršku i pravnu nedodirljivost", naveli su iz Demokrata

10274 pregleda 17 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Hapšenje bivšeg direktora Uprave policije (UP), Veselina Veljovića, predstavlja znak nade i novog početka za Crnu Goru, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Svjesni su, kako kažu iz te partije, da su organizovani kriminal i korupcija predstavljali "ozbiljan teret za našu zemlju", te da su prijetnja vladavini prava i integritetu institucija.

"Crna Gora i njeni građani su dugo godina bili žrtve kriminalnih struktura kojima su kompromitovane državne strukture obezbjeđivale podršku i pravnu nedodirljivost", naveli su iz Demokrata.

Sprega institucija sa strukturama koje opisuju kao "mafiju", prema njihovom mišljenju, na koljena je bacila vladavinu prava, zatrovala sve institucije, te ugrozila bezbjednost građana i zaustavila evropski put zemlje.

"Odlučni smo da građanima vratimo vjeru u pravdu, pravnu državu i vjeru u bolju budućnost, budućnost koju mafija više nikada ne smije ugroziti", naglasili su iz Demokrata.

Dodali su da se sa optimizmom može gledati na budućnost zahvaljujući, kako kažu, "hrabrosti i odlučnosti" Glavnog specijalnog tužioca, Vladimira Novovića, i njegovih kolega iz Specijalnog državnog tužilaštva, te SPO.

"Njihov rad je osnažio povjerenje građana u institucije i SDT, te otvorio put ka stvaranju društva u kojem pravda i integritet preovlađuju", kazali su.

Iz Demokrata ističu važnost snažne saradnje između građana, institucija, tužilačke organizacije i pravosudnih organa kako bi se "zajednički očistila država korupcije i kriminala".

Bonus video: