Uhapšena državljanka Kosova osumnjičenja za trgovinu ljudima, podnijete i dvije krivične prijave

Kako su kazali iz UP, sumnja se da je uhapšena D.D. izvršila pomenuto djelo na štetu ženske osobe stare 14 godina

6916 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

D.D. (41) sa Kosova uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično djelo trgovina ljudima, dok su protiv njene dvije maloljetne ćerke podnijete krivične prijave zbog sumnje da su izvršile navedeno djelo, saopštili su iz Uprave policije (UP).

Kako su kazali, sumnja se da je uhapšena D.D. izvršila pomenuto djelo na štetu ženske osobe stare 14 godina.

"One su, kako se sumnja, od početka juna do 22. jula, izvršile navedeno krivično djelo na način što su u kontinuitetu, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, koristile maloljetnu žensku osobu staru 14 godina u cilju prinudnog rada, prosjačenja i seksualne eksploatacije, a sve radi sticanja protivpravne imovinske koristi", rečeno je iz UP.

Dodaje se da je D.D., nakon što joj je postupajući državni tužilac odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu, pružala aktivan otpor prilikom dovođenja u službene prostorije.

"Tom prilikom je izvršila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zbog čega je protiv nje, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, podnijeta krivična prijava u redovnom postupku", kazali su iz UP.

Sudija za istragu je, kako se navodi, nakon saslušanja, D.D. odredio pritvor u trajanju od 30 dana i ona je sprovedena u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Bonus video: