Terzić: Prepiske iz "Skaj" aplikacije bile povod za formiranje predmeta

"Nisam siguran da li se krijumčarenje cigareta odnosi na Veselina Veljovića", kazao je v. d. direktor Uprave policije

27608 pregleda 11 komentar(a)
Terzić, Foto: Boris Pejović
Terzić, Foto: Boris Pejović

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić kazao je da su prepiske iz "Skaj" aplikacije bile povod za formiranje predmeta u kojem su osumnjičeni Veselin Veljović, Mujo Nikočević, Aleksandar i Nikola Mrkić.

On je, u gostovanju na TVCG, kazao da više informacija ne smije reći, jer predmet nosi oznaku tajnosti.

Terzić je kazao kako ima informacije da se Aleksandar Mrkić ne nalazi na teritoriji Crne Gore, ali da smatra da će vrlo brzo biti uhapšen.

"Želim da pohvalim sve aktivnosti policije. Kao što se već upoznati, aktivnosti Uprave policije su počele u ranim jutarnjim časovima. Lišeno je slobode više lica, na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije sa zloupotrebom službenog položaja. U toku pretresa oduzeto je oružje, skupocjeni nakit i razne slike velikih vrijednosti, a ove i slične aktivnosti će se nastaviti i u budućem periodu", kazao je Terzić, kako prenosi Portal RTCG-a.

Naveo je da se svi detalji ne mogu saopštiti javnosti, jer predmet nije zatvoren i nosi oznaku tajnosti.

"Nisam siguran da li se krijumčarenje cigareta odnosi na Veselina Veljovića", kazao je Terzić.

Istakao je da su prepiske iz "Skaj" aplikacije bile povod za formiranje predmeta, ali da zbog oznake tajnosti ne može dati više detalja.

"Moje informacije su da se Aleksandar Mrkić ne nalazi na teritoriji Crne Gore. Već smo razmijenili preko Interpola određena saznanja, sa državom za koju sumnjamo da se nalazi u njoj, i ja sam lično razmišljanja da će vrlo brzo biti lišen slobode ili će se uz konsultacije sa svojim pravnicima sam pojaviti u Crnoj Gori", kazao je Terzić.

Terzić je izjavu advokata Nikole Martinovića, branioca Veselina Veljovića, da njegov branjenik nije povezan sa Mrkićem, prokomentarisao da je očekivano da će svaki advokat stati na stranu svog klijenta i raditi na tome da dokaže njegovu nevinost.

"Ja ću svakako poštovati pretpostavku nevinosti, ali naravno znate da su i SDT i Uprava policije ozbiljne organizacije i kad se ide u realizaciju ovakvih predmeta, ulazite u to tek kada imate čvrste dokaze sa kojima raspolažete koji će omogućiti tužiocu da sastavi optužnicu, a sudu da donese osuđujuću presudu", kazao je Terzić.

Bonus video: