Nikšić: Uhapšen maloljetnik osumnjičen za nanošenje teških povreda, drugom prijava zbog lakše povrede

Kod uhapšenog sedamnestogodišnjaka prilikom pretresa vozila pronađena dva noža

12091 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija uhapsila je sedamnestogodišnjaka koji se sumnjiči za nanošenje teških povreda jednoj osobi.

Protiv njegovog vršnjaka, koji je, kako se sumnja, sa njim učestvovao u istom fizičkom napadu, pa zajedno sa njim pobjegao, podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je drugoj osobi nanio lakše povrede.

Iz Uprave policije saopšteno je da se radi o slučaju od 16. jula, kada su se dvije osobe javile u Medicinski centar Nikšić na ukazivanje ljekarske pomoći. Tada su jednoj osobi konstatovane teške, a drugoj lakše tjelesne povrede.

"Ova lica su, u Bulevaru 13. jul oko 05.00 časova fizički napadnuti od strane dva lica, nakon čega su se izvršioci dali u bjekstvo. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u odnosu na pomenuti događaj policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić preduzeli su sveobuhvatne aktivnosti, prikupili obavještenja od više lica, izuzeli i izvršili uvid u veći broj video zapisa sa nadzornih kamera u pravcu kretanja oštećenih lica u užem i širem dijelu gradskog jezgra", saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, kako navode, identifikovala dvojicu maloljetnika od 17 godina za koje se sumnja da su učesnici događaja.

"Jednog od njih, prilikom saobraćajne kontrole policija je locirala i utvrdila da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. On je sankcionisan zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", dodaju.

Kod njega su, ističu, prilikom kontrole pronađena i dva noža.

"Sprovodeći dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici su došli do sumnje da je ovo lice izvršilo krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu jedne osobe, nanoseći mu povrede upotrebom podesnog sredstva i fizičkom snagom. On je lišen slobode. Osim toga, drugom maloljetniku se na teret stavlja krivično djelo laka tjelesna povreda koje je izvršio na štetu drugog oštećenog, te je protiv maloljetnika krivična prijava podnijeta u redovnom postupku", zaključuju iz policije.

Bonus video: